Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Täytetyt kananmunat ovat pääsiäisen näppärin alkupala – valmiita minuuteissa ja niin helppoja, ettet edes tarvitse reseptiä

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 24.3.2021
|
Muokattu: 25.3.2021
Myös paholaisen munina tunnetut täytetyt kananmunat ovat näyttävä ja herkullinen, mutta todella helppo alkuruoka. Epäonnistumista ei tämän reseptin kanssa kannata pelätä: jos osaat keittää kananmunan, osaat myös tehdä täytetyt munat. Katso vinkit, joilla pääsiäisen alkupala on pöydässä hetkessä!

Näin teet täytetyt kanamunat: ohje kuudelle munalle

1. Keitä kananmunat koviksi

Kananmunia kannattaa keittää 8–10 minuuttia, jotta keltuainen ehtii kypsyä tarpeeksi. Kun 10 minuuttia on kulunut, kaada kuuma vesi pois ja valuta hanasta tilalle mahdollisimman kylmää vettä. Näin kuori irtoaa munista helpommin.

2. Halkaise ja koverra

Leikkaa kananmunat pitkittäin puoliksi ja ota keltuaiset pikkulusikan avulla talteen erilliseen kulhoon. Voit myös leikata valkuaispuolikkaiden pohjasta ohuet viipaleet pois, niin puolikkaat pysyvät paremmin paikallaan tarjoilulautasella.

3. Täytä mielesi mukaan

Hienonna keltuainen pienessä kulhossa haarukalla ja sekoita mukaan n. 0,5 dl majoneesia, ranskankermaa tai smetanaa sekä halutessasi pieni tilkka etikkaa ja ripaus mausteita tai silputtuja tuoreita yrttejä. Lusikoi sitten täyte takaisin keltuaisten koloihin.

4. Luo viimeinen silaus koristelemalla

Raikkaan vihreät yrtit tekevät täytetyistä kananmunista juhlavan näköisiä. Silppua munanpuolikkaiden pinnalle esimerkiksi ruohosipulia, persiljaa tai tilliä. Rouhi pinnalle vielä hieman mustapippuria ja tarjoile.

Katso tästä täyteideoita!

Kaikki reseptit ja ideat pääsiäiseen