Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Näillä keinoilla saat ruokahävikin kuriin arjessa

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 6.9.2018
|
Muokattu: 1.4.2022
Listasimme hyviä käytännön vinkkejä, joilla vältät ruoan päätymisen roskiin.

Ennakoi 

Suunnittele ruokaostoksesi ennakkoon. Käy läpi, mitä vanhentuvia ruoka-aineita sinulla on kotona ja pyri käyttämään ne ensin

Mieti pakkauskokoa

Älä osta suurinta pakkausta, jos et aio syödä kaikkea. Kilohintaa tuijottamalla ei aina saavuta säästöä.

Hyödynnä moneen

Jos ostat paketin fetaa, käytä sitä toisena päivänä pastasalaattiin ja toisena päivänä tomaatti-munapannuun.

Pussillisesta pinaattia teet sekä risottoa että tehotahnaa leivän päälle.

Mitä heität eniten roskiin? Mieti, miksi ja miten voisit hyödyntää senkin.

Pakasta

Klassinen vinkki, jota ei ole syytä unohtaa. Ostitko ison leipäpaketin? Laita osa pakkaseen, niin leipä ei ehdi kuivahtamaan. Ota joka ilta sulamaan tarpeellinen määrä seuraavaa päivää varten.

Käytä luovuutta

Joskus jääkaapin yksinäisistä ruoka-aineista syntyy yllättävänkin maukas pastakastike tai munakas. Yhdistele rohkeasti, ja uusi herkku on ehkä syntynyt!

Vinkit perunan, pastan ja riisin jämille

Näin hyödynnät kuivahtaneet leivät ja pullat

Pelasta tummuneet banaanit! Näillä vinkeillä hyödynnät ylikypsät banaanit

24 kg

Näin paljon jokainen suomalainen heittää keskimäärin pois syömäkelpoista ruokaa vuodessa.

Lähde: havikkiviikko.fi

Lue lisää