Paloittele kukkakaali suupaloiksi. Hienonna 1/3 kukkakaalipaloista pieneksi muruksi. Säästä lehdet koristeeksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna pinaatti. Huuhtele kvinoa.
Lämmitä 3 rkl öljyä kattilassa. Kuullota siinä sipuleita ja hienonnettua kukkakaalia 2–3 minuuttia. Lisää kvinoa ja viini. Kiehauta kasaan ja lisää 2 dl kasvislientä. Keitä kasaan ja lisää 2 dl lientä aina, kun edellinen on imeytynyt. Kypsennä miedolla lämmöllä yhteensä 20–25 minuuttia.
Lisää pinaatit ja juustoraaste. Sekoita hyvin. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja paista kukkakaalinlehtiä ja -paloja 2 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
303
1269
19,3 g
3,5 g
16,5 g
4,0 g
4,8 g
8,8 g
4,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli