Kukkakaali-kvinoarisotto
60 min (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Hauduta mehevä risotto kukkakaalista ja kvinoasta. Pinaatilla ryyditetyn kasvisruoan kruunaavat rapeaksi paistetut kukkakaalin lehdet ja parmesaani.
| 1 kpl | kukkakaali |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 150 g | tuoretta pinaattia |
| 1 dl | kvinoaa |
| 4 rkl | öljyä |
| 1 dl | valkoviiniä |
| 5 - 6 dl | kasvislientä (gluteenitonta) |
| 35 g | (1 dl) raastettua parmesaania |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
- 1.
Paloittele kukkakaali suupaloiksi. Hienonna 1/3 kukkakaalipaloista pieneksi muruksi. Säästä lehdet koristeeksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna pinaatti. Huuhtele kvinoa.
- 2.
Lämmitä 3 rkl öljyä kattilassa. Kuullota siinä sipuleita ja hienonnettua kukkakaalia 2–3 minuuttia. Lisää kvinoa ja viini. Kiehauta kasaan ja lisää 2 dl kasvislientä. Keitä kasaan ja lisää 2 dl lientä aina, kun edellinen on imeytynyt. Kypsennä miedolla lämmöllä yhteensä 20–25 minuuttia.
- 3.
Lisää pinaatit ja juustoraaste. Sekoita hyvin. Mausta suolalla ja pippurilla.
- 4.
Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja paista kukkakaalinlehtiä ja -paloja 2 minuuttia.
Kukkakaali-kvinoarisotto
arvosana3/5
60 min (josta 45 min aktiivista)
Hauduta mehevä risotto kukkakaalista ja kvinoasta. Pinaatilla ryyditetyn kasvisruoan kruunaavat rapeaksi paistetut kukkakaalin lehdet ja parmesaani.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | kukkakaali |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 150 g | tuoretta pinaattia |
| 1 dl | kvinoaa |
| 4 rkl | öljyä |
| 1 dl | valkoviiniä |
| 5 - 6 dl | kasvislientä (gluteenitonta) |
| 35 g | (1 dl) raastettua parmesaania |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
Valmistus
- 1
Paloittele kukkakaali suupaloiksi. Hienonna 1/3 kukkakaalipaloista pieneksi muruksi. Säästä lehdet koristeeksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna pinaatti. Huuhtele kvinoa.
Määrä Ainesosa 1 kpl kukkakaali 1 kpl sipuli 1 kpl valkosipulinkynsi 150 g tuoretta pinaattia 1 dl kvinoaa - 2
Lämmitä 3 rkl öljyä kattilassa. Kuullota siinä sipuleita ja hienonnettua kukkakaalia 2–3 minuuttia. Lisää kvinoa ja viini. Kiehauta kasaan ja lisää 2 dl kasvislientä. Keitä kasaan ja lisää 2 dl lientä aina, kun edellinen on imeytynyt. Kypsennä miedolla lämmöllä yhteensä 20–25 minuuttia.
Määrä Ainesosa 4 rkl öljyä 1 dl valkoviiniä 5 - 6 dl kasvislientä (gluteenitonta) - 3
Lisää pinaatit ja juustoraaste. Sekoita hyvin. Mausta suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 35 g (1 dl) raastettua parmesaania 1/2 tl suolaa 1/4 tl rouhittua mustapippuria - 4
Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja paista kukkakaalinlehtiä ja -paloja 2 minuuttia.
Ravintosisältö
302
Energiaa kcal
1266
Energiaa kj
19,0 g
Rasvaa
3,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,0 g
Hiilihydraatteja
4,0 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
8,5 g
Proteiinia
3,2 g
Suolaa
302
Energiaa kcal
1266
Energiaa kj
19,0 g
Rasvaa
3,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,0 g
Hiilihydraatteja
4,0 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
8,5 g
Proteiinia
3,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























