Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parasta juuri nyt: näiden reseptien avulla hyödynnät kasvikset, kun ne ovat parhaimmillaan ja edullisimmillaan

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 20.4.2016
|
Muokattu: 18.12.2024
Kuukauden ajankohtaisia kasviksia seuraamalla saat napattua ostoskoriin vihannekset, juurekset, hedelmät ja marjat, jotka ovat sekä parhaimmillaan että edullisimmillaan.

Satokauden parhaat kasvikset löydät paraatipaikoilta Prismoista ja S-marketeista, mikä tekee sesongin vihannesten ja hedelmien suosimisesta helppoa. Löydät satokauden parhaat myös ruoan verkkokaupasta osoitteesta s-kaupat.fi.

Bataatti

Sopii monenlaiseen ruoanvalmistukseen perunan tapaan! Etenkin suuret bataatit sisältävät runsaasti tärkkelystä, joten ne ovat oiva herkku sosekeittoon. Bataatti säilyy parhaiten jääkaapin vihanneslokerossa.

Omena Red delicious

Punakylkinen jouluomena! Ulkokuoreltaan tummanpunainen ja maultaan makea omena sopii mainiosti juuri jouluomenaksi. Luota klassiseen, jouluiseen makupariin ja yhdistä omena kaneliin omena-piparkakkumoussessa ja jouluomena-vuokapullassa.

Puikulaperuna

Pisaramaiset puikulat sopivat juhlavaksi lisukkeeksi! Puikulaperunat ovat suosittuja muusiperunoita: niistä valmistuu samettista, lähes keltaista muusia. Tee lisuke keitetyistä tai höyryssä kypsennetyistä puikuloista tai kokeile uunissa paahdettuna. Makeaksi imeltynyt perunalaatikko on joulun erityisherkku.

Klementiini

Supersuosittu pikkusitrus! Klementiinin kuori irtoaa helposti eikä klementiinissä ole juuri lainkaan siemeniä, joten siitä on helppo popsia talven C-vitamiinit. Kuori ja viipaloi klementiinejä myös leivonnaisiin, juomiin ja jälkiruokiin.

Persimon

Oranssinpunainen persimon sopii suolaisiin ja makeisiin ruokiin sellaisenaan tai pannulla karamellisoituna. Kokeile persimonia uuniruoissa ja leivonnassa tai keitä hilloksi, joka sopii erinomaisesti juustojen kaveriksi.

Granaattiomena

Rubiininpunaisesta granaattiomenasta käytetään vain mehukkaat punaiset siemenet. Lisää niitä kastikkeisiin, salaatteihin ja leivonnaisten koristeeksia. Puolita hedelmä ja koputtele siemenet kuoresta kulhoon tai leikkaa ensin hattu pois ja lohko hedelmä osiin, joista siemenet on helppo irrottaa. Granaattiomenan siemenet saavat tarjoilut näyttämään upean juhlavilta!

Sitruuna

Sitruuna on kokkaajan ja leipojan suosikkihedelmä! Piristä raikkaalla sitruunalla salaatinkastikkeita, pastoja ja leivonnaisia. Purista mehua kalafileelle ja kanaruokiin. Lisää raastettua sitruunankuorta jälkiruokiin.

Taateli

Hunajaisen makeita! Taateleita voidaan tarjota juustojen ja kinkkujen kanssa tai kotimaisten juuresraasteiden piristeenä. Monesta muusta hedelmästä poiketen taatelit poimitaan täysin kypsinä. Siksi niiden kuori on usein ryppyinen. Hedelmän sisällä olevaa kovaa siementä ei syödä.

Porkkana

Kasvisten moniottelija! Käytä edullista porkkanaa perinteisesti ruokiin ja lisukkeeksi. Höystä porkkanalla sämpylät, leivät, lettutaikina ja kakku. Kokeile porkkanaraastetta myös smoothieen tai hilloon yhdessä marjojen kanssa. Porkkanassa on runsaasti beetakaroteenia ja kaliumia.

Punajuuri

Perinteikäs talvijuures. Sydäntalven herkkuihin kuuluvat tummat ja täyteläiset punajuuret. Jouluksi ne keitetään rosolliin ja nautitaan lohen kanssa. Punajuuri on mainio aines myös leipä- ja kakkutaikinoissa.

Lanttu

Lantussa on raakana raikasta kipakkuutta ja kypsänä sen maku pehmenee. Lanttua nimiteetään myös "pohjolan appelsiiniksi", sillä se sisältää runsaasti C-vitamiinia. Lanttu on mainio liemijuures, ja se sopii myös keittoihin, patoihin ja muhennoksiin.

Mausta tuoreilla yrteillä

Lisää aiheesta