Bataattiranskalaiset

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

45 min (josta 10 min aktiivista)

Bataattiranskalaiset paahtuvat uunissa pehmeiksi ja makeiksi. Appelsiinista raikasta makua saava majoneesi valmistuu käden käänteessä bataattien kypsyessä. Reiluksi lohkoiksi pilkottujen bataattiranskalaisten kanssa maistuvat esimerkiksi kananugetit.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 g(2–3 kpl) bataattia
2 lvettä
1/2 tlsuolaa
3 rklrypsiöljyä

APPELSIINIMAJONEESI

2 dlmajoneesia
1 rklappelsiininkuorta hienoksi raastettuna

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuori ja lohko bataatti. Keitä noin 3 minuuttia suolalla maustetussa vedessä.

    MääräAinesosa
    2 lvettä
    1/2 tlsuolaa
    800 g(2–3 kpl) bataattia
  2. 2

    Valuta ja kuivaa bataattilohkot talouspaperilla. Anna jäähtyä laakeassa kulhossa. Sekoita joukkoon öljy. Levitä lohkot leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Mausta kevyesti suolalla.

    MääräAinesosa
    3 rklrypsiöljyä
  3. 3

    Sekoita appelsiininkuori majoneesin joukkoon.

    MääräAinesosa
    1 rklappelsiininkuorta hienoksi raastettuna
    2 dlmajoneesia

Vinkki: Bataatista voi leikata myös ranskalaisten mallisia tikkuja. Saat bataattiranskalaisista rapeita uppopaistamalla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl appelsiininkuorta hienoksi raastettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
16.1.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä