Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Bataattilohkot ja appelsiinimajoneesi

Bataattiranskalaiset

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Uunissa valmistuvat bataattiranskalaiset paahtuvat pehmeiksi ja makeiksi. Appelsiinista raikasta makua saava majoneesi valmistuu käden käänteessä muiden ruokien ollessa uunissa. Reiluksi lohkoiksi pilkottetujen bataattiranskalaisten kanssa sopivat rapeat kanapuikot.

Ainekset

800 g
(2–3 kpl) bataattia
2 l
vettä
1/2 tl
suolaa
3 rkl
rypsiöljyä

appelsiinimajoneesi

2 dl
majoneesia
1 rkl
appelsiininkuorta hienoksi raastettuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja lohko bataatti. Keitä noin 3 minuuttia suolalla maustetussa vedessä.

2 l
vettä
1/2 tl
suolaa
800 g
(2–3 kpl) bataattia
2

Valuta ja kuivaa bataattilohkot talouspaperilla. Anna jäähtyä laakeassa kulhossa. Sekoita joukkoon öljy. Levitä lohkot leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Mausta kevyesti suolalla.

3 rkl
rypsiöljyä
3

Sekoita appelsiininkuori majoneesin joukkoon.

1 rkl
appelsiininkuorta hienoksi raastettuna
2 dl
majoneesia

Vinkki: Bataatista voi leikata myös ranskalaisten mallisia tikkuja. Saat bataattiranskalaisista rapeita uppopaistamalla.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.1.2020
Muokattu: 22.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

595

2490

48,8 g

3,0 g

34,3 g

8,8 g

6,0 g

3,8 g

1,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl appelsiininkuorta hienoksi raastettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli