Bataattiranskalaiset
Ainekset
Valmistus
Kuori ja lohko bataatti. Keitä noin 3 minuuttia suolalla maustetussa vedessä.
Valuta ja kuivaa bataattilohkot talouspaperilla. Anna jäähtyä laakeassa kulhossa. Sekoita joukkoon öljy. Levitä lohkot leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Mausta kevyesti suolalla.
Sekoita appelsiininkuori majoneesin joukkoon.
Vinkki: Bataatista voi leikata myös ranskalaisten mallisia tikkuja. Saat bataattiranskalaisista rapeita uppopaistamalla.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
595
2490
48,8 g
3,0 g
34,3 g
8,8 g
6,0 g
3,8 g
1,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rkl appelsiininkuorta hienoksi raastettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli