Porkkanaletut

arvosana4/5

(8)arviota
10 Kappaletta

30 min

Porkkanaletut on helppo tehdä kotona! Raasta vain porkkanat ja sekoita loput ainekset joukkoon. Rapeat porkkanaohukaiset ovat herkkua savulohitahnan tai vaikka puolukkahillon kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa
2 kplporkkanaa
2 kplkananmunaa
1 dlmaitoa
50 gjuustoa raastettuna
1/2 dlvehnäjauhoja
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

margariinia tai rypsiöljyä paistamiseen

Valmistus

  1. 1

    Pese ja kuori porkkanat. Raasta ne raastimen hienoimmalla terällä kulhoon. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    2 kplporkkanaa
    2 kplkananmunaa
    1 dlmaitoa
    50 gjuustoa raastettuna
    1/2 dlvehnäjauhoja
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  2. 2

    Paista seoksesta paksuja lettuja rasvassa lettupannulla.

Vinkki: Tarjoa letut savulohesta, tuorejuustosta ja hienonnetusta ruohosipulista sekoitetun lohitahnan kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: margariinia tai rypsiöljyä paistamiseen.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Piia Arnould
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä