Porkkanaletut
30 min

Nappaa talteen!
Porkkanaletut on helppo tehdä kotona! Raasta vain porkkanat ja sekoita loput ainekset joukkoon. Rapeat porkkanaohukaiset ovat herkkua savulohitahnan tai vaikka puolukkahillon kanssa.
| 2 kpl | porkkanaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | maitoa |
| 50 g | juustoa raastettuna |
| 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Lisäksi | |
|---|---|
| margariinia tai rypsiöljyä paistamiseen | |
- 1.
Pese ja kuori porkkanat. Raasta ne raastimen hienoimmalla terällä kulhoon. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi.
- 2.
Paista seoksesta paksuja lettuja rasvassa lettupannulla.
Porkkanaletut on helppo tehdä kotona! Raasta vain porkkanat ja sekoita loput ainekset joukkoon. Rapeat porkkanaohukaiset ovat herkkua savulohitahnan tai vaikka puolukkahillon kanssa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | porkkanaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | maitoa |
| 50 g | juustoa raastettuna |
| 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Lisäksi | |
| margariinia tai rypsiöljyä paistamiseen | |
Valmistus
- 1
Pese ja kuori porkkanat. Raasta ne raastimen hienoimmalla terällä kulhoon. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 2 kpl porkkanaa 2 kpl kananmunaa 1 dl maitoa 50 g juustoa raastettuna 1/2 dl vehnäjauhoja 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 2
Paista seoksesta paksuja lettuja rasvassa lettupannulla.
Vinkki: Tarjoa letut savulohesta, tuorejuustosta ja hienonnetusta ruohosipulista sekoitetun lohitahnan kanssa.
Ravintosisältö
47
Energiaa kcal
196
Energiaa kj
2,3 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,1 g
Hiilihydraatteja
0,7 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
3,3 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
47
Energiaa kcal
196
Energiaa kj
2,3 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,1 g
Hiilihydraatteja
0,7 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
3,3 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: margariinia tai rypsiöljyä paistamiseen.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























