Granaattiomenasalaatti

Arvostele resepti
5 Annosta

30 min

Tee näyttävä salaatti punakaalista, fetasta ja rubiininpunaisista granaattiomenan siemenistä. Granaattiomenan mehusta saat makua ja väriä mausteiseen kastikkeeseen.

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
1 kplgranaattiomena
1 kplpieni punakaali
150 gfetajuustoa

Kastike

3 rklgranaattiomenan mehua
1 rklvalkoviinietikkaa
2 rkloliiviöljyä
1/2 tljuustokuminaa
1/2 tlkorianteria
1/4 tlkanelia
1 kplvalkosipulinkynsi
2 tlhunajaa
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria

Lisäksi

mintunlehtiä

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa granaattiomenan yläosasta "hattu" eli pala hedelmän kuorta pois. Tee hedelmän kylkeen veitsellä viillot siemenlohkojen välisten kalvojen kohdalle. Avaa hedelmä lohkoiksi. Irrottele siemenet lohkoista kulhoon. Ota puolet siemenistä eri astiaan ja murskaa ne esimerkiksi perunasurvimella. Valuta murske siivilässä ja ota mehu talteen.

    MääräAinesosa
    1 kplgranaattiomena
  2. 2

    Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi ja pane salaattikulhoon. Nuiji suikaleita perunasurvimella hetki niin, että ne hiukan mehustuvat.

    MääräAinesosa
    1 kplpieni punakaali
  3. 3

    Lisää granaattiomenansiemenet ja paloiteltu fetajuusto kaalin joukkoon.

    MääräAinesosa
    150 gfetajuustoa
  4. 4

    Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Kaada kastike salaatin päälle.

    MääräAinesosa
    3 rklgranaattiomenan mehua
    1 kplvalkosipulinkynsi
    2 rkloliiviöljyä
    1 rklvalkoviinietikkaa
    2 tlhunajaa
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tljuustokuminaa
    1/2 tlkorianteria
    1/4 tlkanelia
    1/4 tlmustapippuria
  5. 5

    Viimeistele salaatti mintunlehdillä.

    MääräAinesosa
    mintunlehtiä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl Korianteria, mintunlehtiä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara, Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Piia Arnould
19.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä