Punajuuririsotto

arvosana4/5

(3)arviota
4 Annosta

30 min

Punajuurikuutiot antavat hyvän maun ja kauniin värin risotolle. Risotto sopii syötäväksi sellaisenaan tai lisukkeeksi esimerkiksi paistetun kanan tai halloumijuuston kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 gpunajuuria
1 kplsipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
2 rkloliiviöljyä
2 1/2 dlrisottoriisiä
2 dlvalkoviiniä
1 kplkasvisliemikuutio
2 dlkuohukermaa
4 dlvettä
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
100 gparmesaanijuustoa

Koristeluun

(rucolaa)

Valmistus

  1. 1

    Pese, kuori ja kuutioi punajuuret. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.

    MääräAinesosa
    300 gpunajuuria
    1 kplsipuli
    1 kplvalkosipulinkynsi
  2. 2

    Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja minuutin päästä punajuuret. Anna hautua 5 minuuttia välillä sekoittaen.

    MääräAinesosa
    2 rkloliiviöljyä
  3. 3

    Lisää riisi, kääntele hetken aikaa. Lisää viini. Anna nesteen imeytyä ja lisää kasvisliemikuutio ja kerma sekä vettä hiljalleen aina, kun neste on imeytynyt. Hauduta sekoitellen risotto kypsäksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dlrisottoriisiä
    2 dlvalkoviiniä
    1 kplkasvisliemikuutio
    2 dlkuohukermaa
    4 dlvettä
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Raasta parmesaani ja lisää se joukkoon. Koristele halutessasi rucolalla.

    MääräAinesosa
    100 gparmesaanijuustoa
    (rucolaa)

Vinkki! Voit korvata valkoviinin omenamehulla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (rucolaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä