Punajuuririsotto
30 min

Nappaa talteen!
Punajuurikuutiot antavat hyvän maun ja kauniin värin risotolle. Risotto sopii syötäväksi sellaisenaan tai lisukkeeksi esimerkiksi paistetun kanan tai halloumijuuston kanssa.
| 300 g | punajuuria |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 2 1/2 dl | risottoriisiä |
| 2 dl | valkoviiniä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 4 dl | vettä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 100 g | parmesaanijuustoa |
| Koristeluun | |
|---|---|
| (rucolaa) | |
- 1.
Pese, kuori ja kuutioi punajuuret. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.
- 2.
Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja minuutin päästä punajuuret. Anna hautua 5 minuuttia välillä sekoittaen.
- 3.
Lisää riisi, kääntele hetken aikaa. Lisää viini. Anna nesteen imeytyä ja lisää kasvisliemikuutio ja kerma sekä vettä hiljalleen aina, kun neste on imeytynyt. Hauduta sekoitellen risotto kypsäksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
- 4.
Raasta parmesaani ja lisää se joukkoon. Koristele halutessasi rucolalla.
Punajuuririsotto
arvosana4/5
30 min
Punajuurikuutiot antavat hyvän maun ja kauniin värin risotolle. Risotto sopii syötäväksi sellaisenaan tai lisukkeeksi esimerkiksi paistetun kanan tai halloumijuuston kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | punajuuria |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 2 1/2 dl | risottoriisiä |
| 2 dl | valkoviiniä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 4 dl | vettä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 100 g | parmesaanijuustoa |
Koristeluun | |
| (rucolaa) | |
Valmistus
- 1
Pese, kuori ja kuutioi punajuuret. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.
Määrä Ainesosa 300 g punajuuria 1 kpl sipuli 1 kpl valkosipulinkynsi - 2
Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja minuutin päästä punajuuret. Anna hautua 5 minuuttia välillä sekoittaen.
Määrä Ainesosa 2 rkl oliiviöljyä - 3
Lisää riisi, kääntele hetken aikaa. Lisää viini. Anna nesteen imeytyä ja lisää kasvisliemikuutio ja kerma sekä vettä hiljalleen aina, kun neste on imeytynyt. Hauduta sekoitellen risotto kypsäksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 2 1/2 dl risottoriisiä 2 dl valkoviiniä 1 kpl kasvisliemikuutio 2 dl kuohukermaa 4 dl vettä 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Raasta parmesaani ja lisää se joukkoon. Koristele halutessasi rucolalla.
Määrä Ainesosa 100 g parmesaanijuustoa (rucolaa)
Vinkki! Voit korvata valkoviinin omenamehulla.
Ravintosisältö
564
Energiaa kcal
2362
Energiaa kj
30,8 g
Rasvaa
16,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
49,8 g
Hiilihydraatteja
7,3 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
12,3 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
564
Energiaa kcal
2362
Energiaa kj
30,8 g
Rasvaa
16,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
49,8 g
Hiilihydraatteja
7,3 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
12,3 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (rucolaa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























