Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Punajuuririsotto

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Punajuurikuutiot antavat hyvän maun ja kauniin värin risotolle. Risotto sopii syötäväksi sellaisenaan tai lisukkeeksi esimerkiksi paistetun kanan tai halloumijuuston kanssa.

Ainekset

300 g
punajuuria
1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
2 rkl
oliiviöljyä
2 1/2 dl
risottoriisiä
2 dl
valkoviiniä tai omenamehua
1 kpl
kasvisliemikuutio
2 dl
kuohukermaa
4 dl
vettä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
100 g
parmesaanijuustoa

Koristeluun

(rucolaa)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese, kuori ja kuutioi punajuuret. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.

300 g
punajuuria
1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
2

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja minuutin päästä punajuuret. Anna hautua 5 minuuttia välillä sekoittaen.

2 rkl
oliiviöljyä
3

Lisää riisi, kääntele hetken aikaa. Lisää viini. Anna nesteen imeytyä ja lisää kasvisliemikuutio ja kerma sekä vettä hiljalleen aina, kun neste on imeytynyt. Hauduta sekoitellen risotto kypsäksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

2 1/2 dl
risottoriisiä
2 dl
valkoviiniä tai omenamehua
1 kpl
kasvisliemikuutio
2 dl
kuohukermaa
4 dl
vettä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Raasta parmesaani ja lisää se joukkoon. Koristele halutessasi rucolalla.

100 g
parmesaanijuustoa
(rucolaa)
Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 26.12.2011
|
Muokattu: 21.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

564

2362

30,8 g

16,5 g

49,8 g

7,3 g

3,3 g

12,3 g

2,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(rucolaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli