Pese, kuori ja kuutioi punajuuret. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.
Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja minuutin päästä punajuuret. Anna hautua 5 minuuttia välillä sekoittaen.
Lisää riisi, kääntele hetken aikaa. Lisää viini. Anna nesteen imeytyä ja lisää kasvisliemikuutio ja kerma sekä vettä hiljalleen aina, kun neste on imeytynyt. Hauduta sekoitellen risotto kypsäksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Raasta parmesaani ja lisää se joukkoon. Koristele halutessasi rucolalla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
564
2362
30,8 g
16,5 g
49,8 g
7,3 g
3,3 g
12,3 g
2,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
(rucolaa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli