Suolaiset taatelit
15 min

Nappaa talteen!
Kummat tuorejuustolla täytetyt taatelit ovat sinun suosikkisi: pähkinöillä kuorrutetut vai ilmakuivattuun kinkkuun käärityt taatelit? Tällä taatelireseptillä teet molemmat!
| 24 kpl | tuoretta taatelia |
| 200 g | tuorejuustoa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 100 g | ilmakuivattua kinkkua |
| 50 g | saksanpähkinöitä |
- 1.
Tee taateleiden kylkeen viilto ja poista kivet.
- 2.
Lusikoi tuorejuusto pursotinpussiin ja pursota juusto taateleiden sisään.
- 3.
Puolita kinkkuviipaleet pitkittäin. Rouhi pähkinät.
- 4.
Kääri puolet taateleista kinkkuviipaleisiin. Koristele loput pähkinöillä.
Suolaiset taatelit
Kummat tuorejuustolla täytetyt taatelit ovat sinun suosikkisi: pähkinöillä kuorrutetut vai ilmakuivattuun kinkkuun käärityt taatelit? Tällä taatelireseptillä teet molemmat!
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 24 kpl | tuoretta taatelia |
| 200 g | tuorejuustoa |
Lisäksi | |
| 100 g | ilmakuivattua kinkkua |
| 50 g | saksanpähkinöitä |
Valmistus
- 1
Tee taateleiden kylkeen viilto ja poista kivet.
Määrä Ainesosa 24 kpl tuoretta taatelia - 2
Lusikoi tuorejuusto pursotinpussiin ja pursota juusto taateleiden sisään.
Määrä Ainesosa 200 g tuorejuustoa - 3
Puolita kinkkuviipaleet pitkittäin. Rouhi pähkinät.
Määrä Ainesosa 100 g ilmakuivattua kinkkua 50 g saksanpähkinöitä - 4
Kääri puolet taateleista kinkkuviipaleisiin. Koristele loput pähkinöillä.
Vinkki! Paista kinkkuun käärittyjä taateleita rypsiöljyssä pannulla pari minuuttia käännellen ja tarjoa lämpiminä.
Ravintosisältö
59
Energiaa kcal
247
Energiaa kj
4,0 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,5 g
Hiilihydraatteja
3,4 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
1,6 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
59
Energiaa kcal
247
Energiaa kj
4,0 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,5 g
Hiilihydraatteja
3,4 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
1,6 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























