Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Punajuurihummus

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
5 Desilitraa
Fork and knife
5 Desilitraa
Kauniin punainen punajuurihummus on täynnä väriä ja lempeää makua. Herkullinen hummus maistuu esimerkiksi saaristolaisleivän kanssa. Kokeile vaikkapa alkupalapöytään tai illanistujaisiin!

Ainekset

350 g
(3−4) keskikokoista punajuurta
230 g
(1 pkt, 380/230 g) kikherneitä
1 kpl
valkosipulinkynsi
2 rkl
tahinia
2 rkl
sitruunanmehua
2 rkl
rypsiöljyä
3/4 tl
suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

(lehtipersiljaa)
(granaattiomenansiemeniä)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese punajuuret ja keitä kuorineen kypsiksi. Aikaa kuluu noin tunti punajuurien koosta riippuen. Kuori ja paloittele jäähtyneinä.

350 g
(3−4) keskikokoista punajuurta
2

Valuta ja huuhtele kikherneet. Kuori valkosipuli.

230 g
(1 pkt, 380/230 g) kikherneitä
1 kpl
valkosipulinkynsi
3

Soseuta kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kulhossa. Siirrä hummus tarjoiluastiaan ja anna vetäytyä hetki jääkaapissa.

2 rkl
tahinia
2 rkl
sitruunanmehua
2 rkl
rypsiöljyä
3/4 tl
suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
4

Halutessasi koristele esimerkiksi lehtipersiljalla ja granaattiomenansiemenillä.

(lehtipersiljaa)
(granaattiomenansiemeniä)

Vinkki: Punajuurihummus säilyy muutamia päiviä jääkaapissa.

Vinkki: Tarjoa punajuurihummus esimerkiksi juustokierteiden kanssa.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 14.11.2022
|
Muokattu: 21.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

272

1141

11,4 g

1,0 g

26,4 g

6,0 g

7,6 g

12,0 g

1,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus mustapippuria rouhittuna,

(lehtipersiljaa),

(granaattiomenansiemeniä).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli