Pese punajuuret ja keitä kuorineen kypsiksi. Aikaa kuluu noin tunti punajuurien koosta riippuen. Kuori ja paloittele jäähtyneinä.
Valuta ja huuhtele kikherneet. Kuori valkosipuli.
Soseuta kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kulhossa. Siirrä hummus tarjoiluastiaan ja anna vetäytyä hetki jääkaapissa.
Halutessasi koristele esimerkiksi lehtipersiljalla ja granaattiomenansiemenillä.
Vinkki: Punajuurihummus säilyy muutamia päiviä jääkaapissa.
Vinkki: Tarjoa punajuurihummus esimerkiksi juustokierteiden kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
272
1141
11,4 g
1,0 g
26,4 g
6,0 g
7,6 g
12,0 g
1,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ripaus mustapippuria rouhittuna,
(lehtipersiljaa),
(granaattiomenansiemeniä).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli