Tämän hetken trendikkäin maku – katso 3 reseptiä, joita et voi ohittaa!

Kauniin vihreän pistaasin maku on hienostunut ja moniulotteinen – pehmeän pähkinäinen, aavistuksen makea ja paahteinen. Se sopii täydellisesti leivontaan ja jälkiruokiin, kuten juustokakkuun, piirakkaan ja pannacottaan. Kokeile itse!

Pistaasia voi bongata nyt suolaisten ruokien lisäksi myös makeasta leivonnasta. Tiesitkö, että tämän hetken suosituin pähkinä ei todellisuudessa ole pähkinä, vaan se on luumarjan siemen?

Kuorittuja pistaaseja voi popsia sellaisenaan, mutta pistaasi antaa omintakeisen ja hienostuneen maun leivonnaisiin. Käytä pistaasia rouhittuna tai mausta herkut itse tehdyllä pistaasitahnalla.

Teksti: Sonja Kallio
26.11.2025 | Päivitetty 26.11.2025

Pehmeän kermainen jälkiruoka ihastuttaa helppoudellaan

Suussasulava pannacotta on italialaisen keittiön klassikkojälkiruoka. Pannacotta on pehmeä, hyydytetty kermavanukas ja se valmistetaan muutamista yksinkertaisista raaka-aineista. Ihastuttava pistaasin maku saadaan pistaasitahnalla, joka syntyy jauhamalla pistaaseja, tomusokeria ja tilkka vettä monitoimikoneessa.

Pannacotta kannattaa valmistaa hyvissä ajoin jääkaappiin hyytymään. Tämä tarkoittaa, että juhlahetkenä annoksille riittää vain helppo ja elegantti koristelu esimerkiksi tuoreilla marjoilla.

Juustokakkujen ystävät, huomio!

Tässä paistetussa juustokakussa yhdistyvät tuttu keksipohja ja trendikäs pistaasitahnalla maustettu kermainen juustokakkutäyte. Paistamisen jälkeen kakun annetaan jäähtyä hitaasti uunin jälkilämmössä. Hidas jäähdytys on tärkeää, sillä se ehkäisee kakun pinnan repeilyä. Paistamisen jälkeen huoneenlämpöinen kakku nostetaan jääkaappiin vetäytymään useaksi tunniksi. Juustokakun valmistaminen siis vaatii hieman malttia, mutta odottelu palkitaan mitä maukkaimmalla kakulla! Ennen tarjoilua kakun pinta saa ylleen kauniin vihertävän valkosuklaahunnun, rouhittuja pistaaseja ja suloisia vadelmia.

Pistaasin ja suklaan liitto on täydellinen

Kahvipöydän uusi tähti on Dubai-suklaasta inspiroitunut pistaasisuklaatorttu. Houkutteleeko sinua suklaakeksipohja, rouskuva pistaasitäyte ja täyteläinen tummasuklaakuorrute? Torttu valmistuu lisäksi kätevästi ilman uunia. Parhaan pistaasipiirakan kaveriksi kannattaa keittää kupillinen kahvia ja nautiskelu voi alkaa!

Mitä muuta haluaisit leipoa?