Viikon ruokalista: makuja ja värejä syksyyn

Viikon ruokalista tarjoaa helppoja ja herkullisia reseptejä jokaiselle päivälle. Mukana on syyssesongin kasviksia, nopeita arkiklassikoita ja uusia inspiroivia makuyhdistelmiä.

Teksti: Yhteishyvä
5.10.2025 | Päivitetty 5.10.2025

Maanantai

Nyhtökirjolohi on helppo ja nopea kalatuote arkeen. Vain vartissa valmistuu maukas kalawokki, jossa yhdistyvät nuudelit ja raikkaat kasvikset.

Tiistai

Näppärät uunimunakkaat tarjoillaan suippopaprikaveneistä. Herkullisessa munakastäytteessä on juustoa ja ruohosipulia.

Keskiviikko

Halloumia, kukkakaalia ja kookosmaitoa – tämä thaimaalaisvivahteinen curry on täynnä herkullisia makuja. Tarjoa se riisin kanssa.

Torstai

Torstai on keittopäivä: lautasille annostellaan tofukeittoa, jonka maussa on pehmeää savuisuutta. Ruokaisa keitto sisältää myös perunaa ja porkkanaa.

Perjantai

Makujen täyttämä kanasalaatti syntyy kauden värikkäistä kasviksista. Viimeistele salaatti suolapähkinöillä ja makeansuolaisella teriyakikastikkeella.

Lauantai

Syksyinen uunifetapasta saa kauniin värinsä ja pehmeän, hieman makean vivahteensa myskikurpitsasta.

Sunnuntai

Ruusukaali ja makkara muodostavat yhdessä täydellisen yhdistelmän syysviikonlopun ruokapöytään. Helppo vuokaruoka viimeistellään sinappisella kastikkeella, joka tuo annokseen sopivaa potkua.

Katso lisää reseptejä herkullisiin ruokiin