Halloumicurry

arvosana4/5

(7)arviota
4 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Maukas thaimaalainen punainen curry syntyy puolessa tunnissa valmiilla currytahnalla. Kookoksinen currykastike saa ruokaisuutta paistetusta halloumista.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
200 g(1 pkt) halloumijuustoa
500 gkukka- ja/tai parsakaalia
400 ml(1 tlk) kookosmaitoa
3 rklpunaista thai-currytahnaa
3 kplryppylimetinlehtiä
1 rkl(ruoko)sokeria
1 rklkalakastiketta
1 rkllimenmehua

Lisäksi

keitettyä riisiä
(korianteria)
(limeä)

Valmistus

  1. 1

    Viipaloi halloumit ja paista pinnat kullanruskeiksi kuivassa kuumassa paistokasarissa. Siirrä juustot lautaselle odottamaan.

    MääräAinesosa
    200 g(1 pkt) halloumijuustoa
  2. 2

    Huuhtele kaali(t) ja paloittele suupaloiksi. Kuumenna kookosmaito, currytahna ja ryppylimetinlehdet kasarissa kiehuvaksi. Lisää kaalit ja anna kypsyä noin 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    500 gkukka- ja/tai parsakaalia
    400 ml(1 tlk) kookosmaitoa
    3 rklpunaista thai-currytahnaa
    3 kplryppylimetinlehtiä
  3. 3

    Mausta kastike sokerilla, kalakastikkeella ja limenmehulla. Lisää halloumit ja kuumenna. Viimeistele halloumicurry halutessasi korianterinlehdillä ja limeviipaleilla. Tarjoa riisin kanssa.

    MääräAinesosa
    1 rkl(ruoko)sokeria
    1 rklkalakastiketta
    1 rkllimenmehua
    (korianteria)
    (limeä)
    keitettyä riisiä

Vinkki: Voit korvata ryppylimetin- eli kaffirlimetinlehdet 1 teelusikallisella raastettua limenkuorta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: keitettyä riisiä, (korianteria), (limeä).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
6.10.2023
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä