Halloumicurry
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Maukas thaimaalainen punainen curry syntyy puolessa tunnissa valmiilla currytahnalla. Kookoksinen currykastike saa ruokaisuutta paistetusta halloumista.
| 200 g | (1 pkt) halloumijuustoa |
| 500 g | kukka- ja/tai parsakaalia |
| 400 ml | (1 tlk) kookosmaitoa |
| 3 rkl | punaista thai-currytahnaa |
| 3 kpl | ryppylimetinlehtiä |
| 1 rkl | (ruoko)sokeria |
| 1 rkl | kalakastiketta |
| 1 rkl | limenmehua |
| Lisäksi | |
|---|---|
| keitettyä riisiä | |
| (korianteria) | |
| (limeä) | |
- 1.
Viipaloi halloumit ja paista pinnat kullanruskeiksi kuivassa kuumassa paistokasarissa. Siirrä juustot lautaselle odottamaan.
- 2.
Huuhtele kaali(t) ja paloittele suupaloiksi. Kuumenna kookosmaito, currytahna ja ryppylimetinlehdet kasarissa kiehuvaksi. Lisää kaalit ja anna kypsyä noin 10 minuuttia.
- 3.
Mausta kastike sokerilla, kalakastikkeella ja limenmehulla. Lisää halloumit ja kuumenna. Viimeistele halloumicurry halutessasi korianterinlehdillä ja limeviipaleilla. Tarjoa riisin kanssa.
Halloumicurry
arvosana4/5
30 min (josta 30 min aktiivista)
Maukas thaimaalainen punainen curry syntyy puolessa tunnissa valmiilla currytahnalla. Kookoksinen currykastike saa ruokaisuutta paistetusta halloumista.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | (1 pkt) halloumijuustoa |
| 500 g | kukka- ja/tai parsakaalia |
| 400 ml | (1 tlk) kookosmaitoa |
| 3 rkl | punaista thai-currytahnaa |
| 3 kpl | ryppylimetinlehtiä |
| 1 rkl | (ruoko)sokeria |
| 1 rkl | kalakastiketta |
| 1 rkl | limenmehua |
Lisäksi | |
| keitettyä riisiä | |
| (korianteria) | |
| (limeä) | |
Valmistus
- 1
Viipaloi halloumit ja paista pinnat kullanruskeiksi kuivassa kuumassa paistokasarissa. Siirrä juustot lautaselle odottamaan.
Määrä Ainesosa 200 g (1 pkt) halloumijuustoa - 2
Huuhtele kaali(t) ja paloittele suupaloiksi. Kuumenna kookosmaito, currytahna ja ryppylimetinlehdet kasarissa kiehuvaksi. Lisää kaalit ja anna kypsyä noin 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 500 g kukka- ja/tai parsakaalia 400 ml (1 tlk) kookosmaitoa 3 rkl punaista thai-currytahnaa 3 kpl ryppylimetinlehtiä - 3
Mausta kastike sokerilla, kalakastikkeella ja limenmehulla. Lisää halloumit ja kuumenna. Viimeistele halloumicurry halutessasi korianterinlehdillä ja limeviipaleilla. Tarjoa riisin kanssa.
Määrä Ainesosa 1 rkl (ruoko)sokeria 1 rkl kalakastiketta 1 rkl limenmehua (korianteria) (limeä) keitettyä riisiä
Vinkki: Voit korvata ryppylimetin- eli kaffirlimetinlehdet 1 teelusikallisella raastettua limenkuorta.
Ravintosisältö
419
Energiaa kcal
1755
Energiaa kj
34,5 g
Rasvaa
25,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,3 g
Hiilihydraatteja
10,0 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
15,0 g
Proteiinia
3,4 g
Suolaa
419
Energiaa kcal
1755
Energiaa kj
34,5 g
Rasvaa
25,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,3 g
Hiilihydraatteja
10,0 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
15,0 g
Proteiinia
3,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: keitettyä riisiä, (korianteria), (limeä).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























