Ruusukaali-makkaravuoka

arvosana4/5

(6)arviota
3 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Maukkaat kasvikset ja yrttinen makkara kypsyvät uunissa herkulliseksi ateriaksi. Sinappinen kastike tuo raikkaan kirpsakkaa makua.

Ainekset (3 annosta)

MääräAinesosa
500 gperunoita
300 g(1 pkt) ruusukaalia
1 kplpaprika
230 g(1 pkt) bratwurstia
2 rklrypsiöljyä
1 rklsinappia
1 rklomenaviinietikkaa
1 tljuoksevaa hunajaa
1/2 tlsuolaa
(ripaus mustapippuria rouhittuna)

Lisäksi

1 rklrypsiöljyä vuoan voiteluun

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Pese ja halutessasi kuori perunat. Leikkaa viipaleiksi. Huuhtele ruusukaalit ja paprika. Leikkaa kaaleista pieni pala kantaa pois ja halkaise kaalit, leikkaa isoimmat neljäksi lohkoksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja paloittele paprika suupaloiksi. Paloittele makkarat.

    MääräAinesosa
    500 gperunoita
    300 g(1 pkt) ruusukaalia
    1 kplpaprika
    230 g(1 pkt) bratwurstia
  2. 2

    Laita perunat laakeaan öljyttyyn vuokaan tai leivinpaperille pellille. Sekoita öljy, sinappi, etikka, hunaja ja suola kastikkeeksi. Kääntele puolet kastikkeesta perunoihin. Paista 225-asteisssa uunissa 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä
    1 rklsinappia
    1 rklomenaviinietikkaa
    1 tljuoksevaa hunajaa
    1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Ota vuoka pois uunista. Lisää kaalit, paprikat, makkarat ja loppu kastike.

  4. 4

    Paista vielä noin 15 min tai kunnes kasvikset ja makkarat ovat kypsiä.

Vinkki: Käytä riittävän isoa vuokaa, jotta ruusukaalit kypsyvät rapeiksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (ripaus mustapippuria rouhittuna) .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
13.10.2022
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä