Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Ruusukaali-makkaravuoka

Ruusukaali-makkaravuoka

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
3 Annosta
Fork and knife
3 Annosta
Maukkaat kasvikset ja yrttinen makkara kypsyvät uunissa herkulliseksi ateriaksi. Sinappinen kastike tuo raikkaan kirpsakkaa makua.

Ainekset

500 g
perunoita
300 g
(1 pkt) ruusukaalia
1 kpl
paprika
230 g
(1 pkt) bratwurstia
2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
sinappia
1 rkl
omenaviinietikkaa
1 tl
juoksevaa hunajaa
1/2 tl
suolaa
(ripaus mustapippuria rouhittuna)

Lisäksi

1 rkl
rypsiöljyä vuoan voiteluun

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Pese ja halutessasi kuori perunat. Leikkaa viipaleiksi. Huuhtele ruusukaalit ja paprika. Leikkaa kaaleista pieni pala kantaa pois ja halkaise kaalit, leikkaa isoimmat neljäksi lohkoksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja paloittele paprika suupaloiksi. Paloittele makkarat.

500 g
perunoita
300 g
(1 pkt) ruusukaalia
1 kpl
paprika
230 g
(1 pkt) bratwurstia
2

Laita perunat laakeaan öljyttyyn vuokaan tai leivinpaperille pellille. Sekoita öljy, sinappi, etikka, hunaja ja suola kastikkeeksi. Kääntele puolet kastikkeesta perunoihin. Paista 225-asteisssa uunissa 15 minuuttia.

2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
sinappia
1 rkl
omenaviinietikkaa
1 tl
juoksevaa hunajaa
1/2 tl
suolaa
3

Ota vuoka pois uunista. Lisää kaalit, paprikat, makkarat ja loppu kastike.

4

Paista vielä noin 15 min tai kunnes kasvikset ja makkarat ovat kypsiä.

Vinkki: Käytä riittävän isoa vuokaa, jotta ruusukaalit kypsyvät rapeiksi.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 14.10.2022
Muokattu: 13.10.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

496

2078

35,3 g

8,0 g

28,0 g

7,0 g

4,7 g

14,3 g

2,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(ripaus mustapippuria rouhittuna) .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli