Ruusukaali-makkaravuoka
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Maukkaat kasvikset ja yrttinen makkara kypsyvät uunissa herkulliseksi ateriaksi. Sinappinen kastike tuo raikkaan kirpsakkaa makua.
| 500 g | perunoita |
| 300 g | (1 pkt) ruusukaalia |
| 1 kpl | paprika |
| 230 g | (1 pkt) bratwurstia |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | sinappia |
| 1 rkl | omenaviinietikkaa |
| 1 tl | juoksevaa hunajaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| (ripaus mustapippuria rouhittuna) | |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 rkl | rypsiöljyä vuoan voiteluun |
- 1.
Pese ja halutessasi kuori perunat. Leikkaa viipaleiksi. Huuhtele ruusukaalit ja paprika. Leikkaa kaaleista pieni pala kantaa pois ja halkaise kaalit, leikkaa isoimmat neljäksi lohkoksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja paloittele paprika suupaloiksi. Paloittele makkarat.
- 2.
Laita perunat laakeaan öljyttyyn vuokaan tai leivinpaperille pellille. Sekoita öljy, sinappi, etikka, hunaja ja suola kastikkeeksi. Kääntele puolet kastikkeesta perunoihin. Paista 225-asteisssa uunissa 15 minuuttia.
- 3.
Ota vuoka pois uunista. Lisää kaalit, paprikat, makkarat ja loppu kastike.
- 4.
Paista vielä noin 15 min tai kunnes kasvikset ja makkarat ovat kypsiä.
Maukkaat kasvikset ja yrttinen makkara kypsyvät uunissa herkulliseksi ateriaksi. Sinappinen kastike tuo raikkaan kirpsakkaa makua.
Ainekset (3 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | perunoita |
| 300 g | (1 pkt) ruusukaalia |
| 1 kpl | paprika |
| 230 g | (1 pkt) bratwurstia |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | sinappia |
| 1 rkl | omenaviinietikkaa |
| 1 tl | juoksevaa hunajaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| (ripaus mustapippuria rouhittuna) | |
Lisäksi | |
| 1 rkl | rypsiöljyä vuoan voiteluun |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Pese ja halutessasi kuori perunat. Leikkaa viipaleiksi. Huuhtele ruusukaalit ja paprika. Leikkaa kaaleista pieni pala kantaa pois ja halkaise kaalit, leikkaa isoimmat neljäksi lohkoksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja paloittele paprika suupaloiksi. Paloittele makkarat.
Määrä Ainesosa 500 g perunoita 300 g (1 pkt) ruusukaalia 1 kpl paprika 230 g (1 pkt) bratwurstia - 2
Laita perunat laakeaan öljyttyyn vuokaan tai leivinpaperille pellille. Sekoita öljy, sinappi, etikka, hunaja ja suola kastikkeeksi. Kääntele puolet kastikkeesta perunoihin. Paista 225-asteisssa uunissa 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä 1 rkl sinappia 1 rkl omenaviinietikkaa 1 tl juoksevaa hunajaa 1/2 tl suolaa - 3
Ota vuoka pois uunista. Lisää kaalit, paprikat, makkarat ja loppu kastike.
- 4
Paista vielä noin 15 min tai kunnes kasvikset ja makkarat ovat kypsiä.
Vinkki: Käytä riittävän isoa vuokaa, jotta ruusukaalit kypsyvät rapeiksi.
Ravintosisältö
496
Energiaa kcal
2078
Energiaa kj
35,3 g
Rasvaa
8,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,0 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
4,7 g
Kuituja
14,3 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
496
Energiaa kcal
2078
Energiaa kj
35,3 g
Rasvaa
8,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,0 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
4,7 g
Kuituja
14,3 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (ripaus mustapippuria rouhittuna) .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























