Pese ja halutessasi kuori perunat. Leikkaa viipaleiksi. Huuhtele ruusukaalit ja paprika. Leikkaa kaaleista pieni pala kantaa pois ja halkaise kaalit, leikkaa isoimmat neljäksi lohkoksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja paloittele paprika suupaloiksi. Paloittele makkarat.
Laita perunat laakeaan öljyttyyn vuokaan tai leivinpaperille pellille. Sekoita öljy, sinappi, etikka, hunaja ja suola kastikkeeksi. Kääntele puolet kastikkeesta perunoihin. Paista 225-asteisssa uunissa 15 minuuttia.
Ota vuoka pois uunista. Lisää kaalit, paprikat, makkarat ja loppu kastike.
Paista vielä noin 15 min tai kunnes kasvikset ja makkarat ovat kypsiä.
Vinkki: Käytä riittävän isoa vuokaa, jotta ruusukaalit kypsyvät rapeiksi.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
496
2078
35,3 g
8,0 g
28,0 g
7,0 g
4,7 g
14,3 g
2,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
(ripaus mustapippuria rouhittuna) .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli