Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Suomalainen menestysresepti 2023 -finalistit ovat Roy, Nanne, Mari, Tero, Mimi ja Kaisa.

Maailmanpoliittinen tilanne sekoittaa Menestysreseptin pakkaa – ”Alkaa mietityttää, onko tullut haukattua liian iso pala” | JAKSO 3

Teksti:
Pirjo Latva-Mantila
Kuvat:
Mediawan
Julkaistu: 8.12.2022
|
Muokattu: 15.1.2024
Suomalainen menestysresepti 2023 -finalistit on valittu ja on ensimmäisen tehtävän aika. Kolmannessa jaksossa seurataan, miten kilpailijat onnistuvat paketoimaan tuotteensa tarinan julisteeseen ja radiomainokseen.

(MAINOS) ”Tunnelmat on odottavat ja pelonsekaiset”, kuvailee Minna-Maria ”Mimi” Valtanen.

”Nyt se on totta, me ollaan ihan oikeasti täällä”, ihmettelee Mari Palin.

Kaisa Somerpalo on siirtänyt gradunsa teon syksyyn, jotta voisi keskittyä menestysreseptin hiomiseen.

Ensimmäisenä kisapäivänä finalistit yllätetään odottamattomalla tehtävällä: jo ennen kuin on kunnolla päästy pelipaikalle, jokaisen on vuorollaan pidettävä Sampolle myyntipuhe hississä. Tuomarin intensiivinen tuijotus ei helpota tilannetta.

Varsinainen tehtävä on laaja ja moniosainen. Apuvoimia on lupa käyttää mainoksien tekemisessä. Moni kilpailijoista luottaa oman perheensä osaamiseen. Roy Norro yrittää selviytyä itsekseen ja rakentaa lastenhuoneen kerrossänkyyn studion.

Yrityksien ja uutuustuotteiden lähtötilanteet syynätään Seinäjoella Foodwestin asiantuntijoiden kanssa. Suoraa palautetta satelee niin, että lähes jokainen finalisti tuntee epävarmuutta.

”Alkaa mietityttää, että onko tullut haukattua liian iso pala”, pohtii Roy.

Kevytversiota sushista kehittävä Mimi törmää maailmanpoliittiseen tilanteeseen: Kiinasta saatava ainesosa täytyy jättää pois ja korvata kotimaisella.

”Eihän tässä ole muita sudenkuoppia kuin se, että tuote ei säily, sitä ei saada onnistumaan eikä kukaan edes osta sitä”, Mimi vitsailee kauhuissaan.

Kun tulee aika esitellä tehtävien lopputulokset tuomareiden edessä, Nanne Jalmaa alkaa jännittää liikaa. Hän joutuu aloittamaan uudestaan alusta. Myös Maria pelottaa tuleva palaute.

Suomalainen menestysresepti 2024 -kilpailua voit seurata televisiosta MTV-kanavalta tiistaisin kello 20. Jaksot löytyvät myös Katsomosta.

Sarjassa etsitään uusia hittituotteita mm. S-marketin ja Prisman valikoimaan. Voittaja on selvillä tiistaina 23.1.2024.

Tänä vuonna voit seurata kuuden finalistin matkaa myös Yhteishyvän Menestysresepti Backstage -jaksoista, jotka julkaistaan yksi kerrallaan osoitteessa www.yhteishyva.fi/menestysresepti heti tv-ohjelman jälkeen.

Lue finalistien haastattelut: