Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Timo Parvela: Kriisi

Teksti:
Timo Parvela
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 4.4.2017
|
Muokattu: 31.8.2020
Timo Parvela: Kriisi

Kolmekymppiset olivat vain yksi juhla muiden joukossa. Nelikymppisiä vietettiin lasten syntymäpäivien ja työkiireiden ohessa. Kun taas viisikymppiset… niiden jälkeen on ollut hankalampaa.

Vaikka ikäiseni naiset eivät tädittelystä ilahdukaan, on heillä sentään valinnanvaraa. Puuma, akka, muija, martta, aikuinen nainen, daami ja jopa mamma edustavat oikein käytettynä jotain elinvoimaista, pontevaa ja hyväntuulistakin. Toisin on meillä miespoloisilla. Äijä on jo ylituotteistettu ja poispilattu. Ukko tuo mieleen porstuasta kuuluvan horinan. Könsikäs on aika hauska, mutta ei sovi, jos elopaino on alle kahdeksankymmentä ja syö uunijuureksensa tunnollisesti (kun vaimo käskee). Aikuinen mies on yhtä mahdollinen kuin pallosalama. Kummastakin kerrotaan tarinoita, mutta todisteet puuttuvat.

Aikuinen mies on yhtä mahdollinen kuin pallosalama.

Vaikka Nasse-setä ja namusedät ovat jo tehneet hallaa setyydelle, on nimityksessä kuitenkin yhä käyttämätöntä potentiaalia. Pelkkä setä ei kuitenkaan toimi, sillä siinä on yhä hieman epäilyttävä pohjavire. Timo-setä on selkeästi lapsenkielinen. Setämiehessä on enemmän ainesta, ja hetken olinkin jo riemuissani, kunnes tarkemmat tutkimukset osoittivat, että vaikka japanilaiset suomalaisia setämiehiä ihailevatkin, täällä meillä nimityksessä on kuitenkin tahmainen ulottuvuus.

Setäihminen. Siinä on sedän leppoisuus yhdistettynä ihmisyyden humaaniuteen. Setäihminen herää aamulla ja avaa Radio Suomen. Hän on nykyisin kahden vaiheilla, onko kanava jo pilattu juontajien liiallisella pirteydellä, mutta setäihminen antaa asian olla. Hänellä on varaa olla höveli. Setäihminen lukee perinteisen sanomalehden ja juo kaksi kuppia kahvia. Kolmatta vatsa ei enää kestä. Setäihmisen on mukava istua siinä keittiön pöydän ääressä aamuauringon valossa, sillä hänen housunsa eivät enää kiristä. Setäihminen luovutti viimeinkin ja osti kolme numeroa suuremmat housut. Setäihminen hörppää kupista kahvia, rapsuttaa koiraa ja hymyilee tyytyväistä hymyä, sillä siinä on kiva olla.

Lisää aiheesta