Helsingin uudistuneessa Arabian S-marketissa käy kesäkuisena iltana kova kuhina. Yksi kauppaan piipahtaneista on kahden teinilapsen äiti Maria Laiho. Hän on tehnyt koko koronavuoden etätöitä kotoa ja kaipaa ennen kaikkea helpotusta lounaisiin. Laihon perheessä syödään kasvisruokaa.
”Haluaisin kovasti, että kaupasta löytyisi laadukkaita kasvisvalmisruokia, se helpottaisi etenkin näin koulujen kesälomalla, kun nuorilla on jatkuva nälkä.”
Myös monipuolisempi salaattivalikoima olisi Laihon mieleen.
”Ja smoothiebaari olisi kiva!”
Arabian S-marketin apulaispäällikkö Juhani Nyström kertoo, että huomattava osa myymälän asiakkaista suosii kasviksia. Hän uskoo, että heillä on todennäköisesti keskivertoa enemmän tarjolla kasvisvaihtoehtoja ja luomua.
”Myös kauramaito on suosittua. Vastikään toivottiin vegaanista majoneesia, ja sitä järjestyi valikoimiin nopeasti”, kertoo Nyström.
Juuri myymälään tulleella vantaalaisella Raija Meyerillä on edellisestä käynnistä aikaa yli vuoden verran. Hän asioi yleensä myymälässä samalla kun käy tapaamassa lähistöllä asuvaa tytärtään. Tällä kertaa Meyer oli hakemassa lounastarvikkeita ja äkkinälkään kolmioleivän.
Meyer on hyvillään suomalaisesta kesäisestä satokaudesta, joka näkyy myös myymälän hedelmä- ja vihannesosastolla. Esimerkiksi kotimaiset tomaatit ovat nyt pehmeäkuorisina parhaimmillaan ja hänen suosikkejaan.
Meyer kokkaa itse paljon mutta turvautuu välillä eineksiin. Hän on sitä mieltä, että omatekoinen on parasta. Hänen bravuureihinsa kuuluvat porsaankyljykset ja perunamuusi.
”Ne maistuvat niin hyvin myös Miamiin vaihto-oppilaaksi lähteneelle lapsenlapselle, että hän opetteli valmistamaan niitä itse ennen lähtöään.”
Meyer ei äkkiseltään keksi ihmeellisiä toiveita, mutta olisi mielissään, jos porsaankyljyksiä olisi tarjolla myös pienemmässä pakkauskoossa.