Luumuviineripitko
15 min
10 Palaa
Tämän näyttävän luumupitkon leivot puolessa tunnissa. Perusaineksia on vain kaksi: valmis torttutaikina ja paistonkestävä luumumarmeladi eli samat kuin joulutortuissa. Myös koristelussa pääset helpolla: purista wienerpitkon päälle tuubiin pakattua valmista sokerikuorrutetta.
Ainekset
Valmistus
1
Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Laita leivinpaperi uunipellille. Tee taikinalevyistä pellille suorakaiteen muotoinen, pitkä, yhtenäinen levy ja painele liitoskohdat yhteen. Tee pitkon reunaan, noin sentin päähän reunasta, veistellä tai taikapyörällä viilto, joka ei ulotu taikinan pohjaan saakka.
500 g
(1 pkt) lehtitaikinalevyjä
2
Levitä luumumarmeladi viiltojen sisäpuoliselle alueelle.
280 g
(1 rs) paistonkestävää luumumarmeladia
3
Voitele pitkon reunat kananmunalla. Paista pitkoa 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
1 kpl
Kananmuna
4
Pursota sokerikuorrutetta pitkon pinnalle ja siivilöi tomusokeria päälle.
125 g
(1 tuubi) valkoista sokerikuorrutetta
1 rkl
tomusokeria
Lisää aiheesta
Resepti:
Katri Schröder, Anu Brask
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 20.10.2009
|Muokattu: 15.1.2024
Ravintosisältö
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.