Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Täytetyt kirjolohifileet ja kesäkaalisalaatti

Herkullinen juhannusmenu x 7

Juhannuksena herkutellaan alkukesän parhailla mauilla. Kokosimme seitsemän erilaista menuehdotusta rentoon yöttömän yön juhlaan. Katso ideat keskikesän juhlapöytään ja nappaa luotto-ohjeet!

Juhannusmenu 2021

Tänä vuonna helpon juhannusmenun alkuun surautetaan gazpacho oransseista sesonkikasviksista ja pääruoaksi grillataan mehukkaita kanapihvejä. Lisukkeena maistuvat grillatut sinihomejuustokasvikset ja raikkaat pikkelöidyt retiisit. Jälkiruoka yllättää: mansikka-melonisalaatiin on yhdistetty kesän suosikkidrinkki mojiton maut. Alkumaljaksi voi kippistää vaikka ihanalla raparperisangrialla.

Perinteinen tai helppo juhannusmenu

Kesän tärkeimmän ruokajuhlan tähtiä ovat uuden sadon herkut. Perinteiseen juhannuspöytään kootaan rapeiden paistettujen muikkujen rinnalle silliä, uusia perunoita, varhaiskaalia ja piimäkastiketta. Ensimmäiset kotimaiset mansikat pääsevät oikeuksiinsa raparperin parina marenkisessa kakussa, jonka voi valmistella jo edellisenä päivänä. Helpossa juhannusmenussa herkutellaan varhaisperunanyyteillä ja grillatuilla lohikyljyksillä. Jälkiruoaksi dippaillaan mansikoita ehkäpä maailman helpoimpaan suklaakastikkeeseen.

Juhannuksen grillimenu x 2

Vegenä vai lihalla? Olipa valintasi kumpi vain, anna grillin tuoda juhannusruokiin herkullista makua. Vegaanisessa juhannusmenussa alkuruoaksi siemaillaan vesimelonin maustamaa gazpachoa ja pääruoaksi herkutellaan grillatuilla kukkakaalipihveillä ja fenkoleilla. Lihansyöjän grillimenussa possunfilee kieputetaan hauskasti palmikolle ja tarjoillaan lämpimän perunasalaatin kanssa. Jälkiruokana maistuu raparperipiirakka, jonka valkosuklaa-murupinnassa on ihanan kinuskinen vivahde.

Juhannusmenu mökille lihasta tai kalasta

Juhlista kesää ja kata pöytään parasta lihasta ja kalasta. Mökkeilijän juhlavassa grillimenussa päätähtentä loistaa maustevoilla viimeistelty entrecôte, joka on grillipihvien parhaimmistoa. Sen lisukkeeksi sopii yksinkertainen salaatti ja paahdetut varhaiskaalilohkot. Jälkiruokana ihastuttaa tuoreilla marjoilla koristeltu marenkikääretorttu. Mökkeilijän kalamenussa herkutellaan puolestaan särkialkupalalla, yrteillä täytetyillä kirjolohifileillä ja varhaisperunavartailla. Jälkiruokana maistuu mansikka-kiivijäätelö.

Kaikki vinkit ja reseptit juhannukseen