Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Piltti

Kuusi vinkkiä helpompaan ruokailuun lapsiperheille

Teksti:
Yhteishyvän toimitus
Kuvat:
Satokausikalenteri
Julkaistu: 7.4.2025
|
Muokattu: 11.4.2025
Mainos. Lue vinkit helppoon ja maistuvaan lapsiperheen ruokailuun. PILTTIn ja Satokausikalenterin resepteissä hyödynnetään valmiita lastenruokia uudella tavalla.

PILTTI-lastenruoilla helpotat ruoanlaittoa koko perheelle. Vältät kasvisten pilkkomisen, kypsentämisen ja soseuttamisen, ja saat enemmän aikaa ruokailulle ja kuulumisten vaihdolle.

Käytä ikisuosikkeja uudella tavalla

PILTTI-purkki mikroon ja lusikka suuhun. Kuulostaako tutulta?

PILTTI tarjoaa vaihtelua arjen ruokarumballe. Lapsiperheiden ruokahetket saavat uutta puhtia helpoilla resepteillä ja vinkeillä.

PILTTI-klassikkotuotteet tuunataan nyt ruoiksi, jotka maistuvat niin pienille kuin isoille ruokailijoille. Jaamme vinkit, kuinka käyttää luovasti PILTTI Mangoa ja PILTTI Porkkanaa ja perunaa -kasvissosetta.

PILTTI-lastenruoista tuunaat helposti maukasta ruokaa myös aikuisten lautasille. PILTTI-lastenruoat valmistetaan lastenruokalainsäädännön vaatimusten mukaisesti eikä niissä käytetä väri- tai säilöntäaineita. Tuotantoketjua seurataan alusta loppuun saakka. Ruoassa maistuvat siis aidot raaka-aineet.

Kuusi tapaa tehdä ruoanlaitosta helpompaa

PILTTI Mangoa on kaikkien rakastama lapsille suunniteltu hedelmäsose. Tee siitä kaikille maistuva jälkiruoka PILTTI-reseptillä.

1. Mango-kookos froyo tuo tropiikin kotiin, sillä se maistuu ihanasti hedelmältä ja kookokselta. Tee froyoa eli pakastimessa jäädytettyä jogurttijäätelöä kerralla kaksinkertainen satsi, niin koko perhe voi herkutella monena päivänä.

Mango-kookos froyo

Annoksia: 6
Valmistusaika: 30 min + pakastus n. 4 h

Ainekset:

  • 4 prk PILTTI Mangoa
  • 2 dl kookoskermaa
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 2 rkl kookoshiutaleita koristeluun
  • muutama tuore mansikka koristeluun

Valmistusohje:

  1. Yhdistä tehosekoittimeen PILTTI Mango, kookoskerma ja jogurtti. Anna tehosekoittimen käydä, kunnes seos on tasaista ja kuohkeaa.
  2. Kaada seos jääpalamuotteihin ja laita pakastimeen. Anna jäätyä n. 4 tuntia, kunnes palat ovat jäätyneet.
  3. Paahda sillä aikaa kookoshiutaleet keskilämpöisellä paistinpannulla n. 5 min. välillä sekoitellen, kunnes ne ovat vaaleanruskeita. Voit paahtaa kookoshiutaleet myös 175-asteisessa uunissa n. 5 min.
  4. Irrota jäätyneet palat muotista veitsen kärjellä, kaada ne tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Älä sekoita liian kauan, ettei seos lämpene ja sula liikaa.
  5. Kaada seos laakeaan astiaan ja pidä pakastimessa sen aikaa, että se jähmettyy uudelleen.
  6. Annostele froyo jäätelökauhalla tai lusikalla laseihin tai kulhoihin. Koristele kookoshiutaleilla ja mansikan paloilla ja tarjoile heti.

2. PILTTI Mangoa on usein käytetty myös mango-juustokakun leipomisessa. Sen lisäksi mangososetta kannattaa lusikoida trendikkäisiin ja helppoihin kerrosjälkkäreihin. Kerrosta lasiin rapeaa marenkia, kermavaahtoa ja PILTTI Mangoa. Kokeile myös yhdistää muffinssi- tai kuivakakkupaloja, PILTTI Mangoa ja rahka-kermavaahtoa.

3. Kaikille sopiva juhlajuoma onnistuu, kun lasin pohjalla on pari lusikallista PILTTI Mangoa ja päälle kaataa kuplavettä. Sekoita kevyesti ja koristele juoma mintunlehdellä. Tarjoa juhlissa limun sijaan.

PILTTI Porkkanaa ja perunaa -kasvissoseen helposti lähestyttävät maut sopivat etenkin leivontaan. Kasvikset viljellään suomalaisilla uudistavan viljelyn tiloilla.

1. Iltapala-aika ja leipä loppu? Ei hätää, jos kaapista löytyy kananmunia ja jauhoja sekä PILTTI Porkkanaa ja perunaa -kasvissosetta. PILTTI-reseptillä saat valmiita rieskoja pöytään alle puolessa tunnissa.

Perunarieskat

Annoksia: 8–12
Valmistusaika: 20 min

Ainekset:

  • 2 prk (250 g) PILTTI Porkkanaa ja perunaa 4 kk
  • 1 kpl kananmuna
  • n. 5 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
  • kasvimargariinia

Valmistusohje

  1. Laita uuni lämpenemään 250-asteiseksi.
  2. Sekoita PILTTI-sose ja kananmuna kulhossa tasaiseksi. Lisää jauhoja vähitellen, kunnes taikinaa on helppo käsitellä, mutta se on vielä pehmeää.
  3. Muovaile taikinasta pötkö ja leikkaa se kahdeksaan osaan. Jos haluat pienempiä rieskoja, leikkaa taikina 10–12 osaan. Nosta taikinapalat uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele nokareiden päälle hieman jauhoja ja painele ne ohuiksi, pyöreiksi levyiksi.
  4. Paista 250-asteisessa uunissa n. 8 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Voitele kuumien rieskojen pintaan kevyesti kasvimargariinia.

2. Rieskojen lisäksi PILTTI Porkkanaa ja perunaa muuntuu helposti juuresletuiksi. Sekoita purkki PILTTI Porkkanaa ja perunaa, kananmuna ja muutama ruokalusikallinen jauhoja. Paista taikinasta pannulla neljä pientä lettua. Kata pöytään ruokaisia täytteitä, kuten raejuustoa tai papuja sekä tuoreita kasviksia.

Iloisia ja maistuvia ruokahetkiä!

Huomioithan, että reseptiikassa käytettävien PILTTI-tuotteiden ikäsuositukset eivät kerro suoraan lopullisen reseptin ikäsoveltuvuudesta. Arvioithan reseptin soveltuvuuden aina lapsen ikätason mukaisesti.

Lisää aiheesta