Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parasta juuri nyt: näiden reseptien avulla hyödynnät kasvikset, kun ne ovat parhaimmillaan ja edullisimmillaan

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 20.4.2016
|
Muokattu: 2.10.2024
Kuukauden ajankohtaisia kasviksia seuraamalla saat napattua ostoskoriin vihannekset, juurekset, hedelmät ja marjat, jotka ovat sekä parhaimmillaan että edullisimmillaan.

Satokauden parhaat kasvikset löydät paraatipaikoilta Prismoista ja S-marketeista, mikä tekee sesongin vihannesten ja hedelmien suosimisesta helppoa. Löydät satokauden parhaat myös ruoan verkkokaupasta osoitteesta s-kaupat.fi.

Omena

Mehukas pakkaus! Omenat ovat täynnä vitamiineja, flavonoideja ja hyvää makua. Nauti omenat sellaisenaan, tee niistä hilloa tai käytä ruoanlaittoon, leivonnaisiin ja jälkiruokiin.

Katso lisää omenareseptejä

Päärynä

Makean raikkaat päärynät ovat erinomaisia kuidun lähteitä. Voit kypsyttää kovia päärynöitä huoneenlämmössä, mutta jo hieman pehmenneet, kypsät hedelmät kannattaa nauttia pian. Leivo päärynät piiraisiin, nauti juuston kanssa, paloittele paistoksiin ja herkuttele jälkiruoissa.

Satsuma

Satsuma kypsyy pikkusitruksista ensimmäisenä. Kun valitset satsumaa, älä tuijota kuoren väriä; vihertävä satsuma on ihan yhtä kypsä ja mehukas kuin oranssi tai keltainen. Satsumat ovat mehukkaita naposteltavia ja ruokien piristäjiä, ja niissä on harvoin siemeniä.

Ruusukaali

Herkulliset ruusukaalit kypsyvät jopa parissa minuutissa. Ne maistuvat parhaimmalta rapsakkana ja napakkana. Höyrytä, paista tai paahda pikkukaalit puolikkaina tai kokonaisina.

Lue lisää ruusukaalista

Myskikurpitsa

Voi miten pähkinäinen! Myskikurpitsan englanninkielinen nimi butternut pumpkin kertoo oleellisen: kurpitsan maussa on samaa pehmeyttä kuin voissa ja pähkinöissä. Halkaise, poista siemenet ja paahda esimerkiksi savupaprikalla tai chilillä maustettuna. Tarjoa lisukkeena tai kokeile mausteista kurpitsasosekeittoa.

Säilöntäkurpitsa

Muhkea ja pehmeän makuinen kurpitsa! Säilöntäkurpitsa eli oranssi kurpitsa käy ruoanlaittoon ja leivontaan. Käytä osa kurpitsasta pikkelssiin ja loput risottoon, keittoon tai vaikka piirakkaan.

Mausta tuoreilla yrteillä

Lisää aiheesta