Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parasta juuri nyt: näiden reseptien avulla hyödynnät kasvikset, kun ne ovat parhaimmillaan ja edullisimmillaan

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 20.4.2016
|
Muokattu: 20.11.2024
Kuukauden ajankohtaisia kasviksia seuraamalla saat napattua ostoskoriin vihannekset, juurekset, hedelmät ja marjat, jotka ovat sekä parhaimmillaan että edullisimmillaan.

Satokauden parhaat kasvikset löydät paraatipaikoilta Prismoista ja S-marketeista, mikä tekee sesongin vihannesten ja hedelmien suosimisesta helppoa. Löydät satokauden parhaat myös ruoan verkkokaupasta osoitteesta s-kaupat.fi.

Omena

Mehukas pakkaus! Omenat ovat täynnä vitamiineja, flavonoideja ja hyvää makua. Nauti omenat sellaisenaan, tee niistä hilloa tai käytä ruoanlaittoon, leivonnaisiin ja jälkiruokiin.

Katso lisää omenareseptejä

Klementiini

Supersuosittu pikkusitrus! Klementiinin kuori irtoaa helposti eikä klementiinissä ole juuri lainkaan siemeniä, joten siitä on helppo popsia talven C-vitamiinit. Kuori ja viipaloi klementiinejä myös leivonnaisiin, juomiin ja jälkiruokiin.

Persimon

Ainutlaatuinen makupala. Kun etsit monipuolista hedelmää, poimi mukaasi persimoneja! Paloittele niitä salaatteihin, lisää lämpimiin ruokiin, leivonnaisiin ja smoothieen. Maistuva joululahjavinkki on kanelilla maustettu persimonhillo. Yhteishyvän verkkosivuilta löydät persimonreseptejä myös hakusanalla sharon.

Granaattiomena

Rubiininpunaisesta granaattiomenasta käytetään vain mehukkaat punaiset siemenet. Lisää niitä kastikkeisiin, salaatteihin ja leivonnaisten koristeeksia. Puolita hedelmä ja koputtele siemenet kuoresta kulhoon tai leikkaa ensin hattu pois ja lohko hedelmä osiin, joista siemenet on helppo irrottaa. Granaattiomenan siemenet saavat tarjoilut näyttämään upean juhlavilta!

Avokado

Aloita aamusi energisesti avokadolla! Se tuo pehmeää makua ja hyvää pehmeää rasvaa smoothieen, leivälle, salaattiin ja moniin ruokiin.

Pensasmustikka

Pensasmustikka on herkkusuun ja kotileipurin lempimarja. Kookkaat ja kiinteät marjat näyttävät upealta kakun välissä ja koristeena. Pakastettuinakin ne säilyttävät makeutensa ja muotonsa. Mustikoihin verrattuna pensasmustikat ovat isompia, sisältä vaaleita ja maultaan makeampia. Ravintoarvoiltaan pensasmustikat ovat lähes mustikan kaltaisia supermarjoja.

Päärynä

Makean raikkaat päärynät ovat erinomaisia kuidun lähteitä. Voit kypsyttää kovia päärynöitä huoneenlämmössä, mutta jo hieman pehmenneet, kypsät hedelmät kannattaa nauttia pian. Leivo päärynät piiraisiin, nauti juuston kanssa, paloittele paistoksiin ja herkuttele jälkiruoissa.

Mausta tuoreilla yrteillä

Lisää aiheesta