Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sanomalehtikorin voi sijoittaa yhtä hyvin eteiseen kuin keittiöön.

Korit kodin säilytyksen apuna

Teksti:
Ilona Savitie
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 9.11.2012
|
Muokattu: 31.8.2020
Korit ovat kätevä apu kodin säilytyksessä. Sopivia koreja ja hyllyjä on saatavilla niin kylpyhuoneisiin, eteisiin kuin vaatehuoneisiinkin.

Olohuoneessa

Kaukosäätimet ovat aina hukassa tai lojuvat milloin missäkin. Sopivankokoinen kori sohvan vieressä tai sohvapöydän alla pitää kapulat ojennuksessa.

Olohuoneen viherkasville puolestaan vaihtelua tuo pyöreä, hieman kukkaruukkua isompi kori. Kori somistaa ikkunalautaa ja peittää tylsän ruukun.

Vaatehuoneessa

Korit auttavat myös löytämään sukat ja paidat silloin, kun niitä tarvitaan.

Vaatesäilytykseen valitaan reilusti suuria koreja, joihin vaatteet mahtuvat väljästi. Vyöt ja käyttökorut voi pitää omissa koreissaan.

Sukkahousuja tai muita arkoja tekstiilejä ei kannata säilyttää punoskorissa, sillä korin reunat voivat helposti rikkoa ohuen materiaalin.

Vyöt löytyvät helposti ja säilyvät siististi omassa korissaan.

Kylpyhuoneessa

Pyykinpesupulverit ja muut isommat purnukat eivät kaunista kylpyhuonetta. Tuotteet on helppo piilottaa koriin, jonka voi edelleen nostaa kaapin päälle tai hyllyyn. Kannellinen kori myös suojaa pesuaineita kosteudelta.

Kosmetiikka, hiustenhoitotuotteet ja muut pesuvälineet on käytännöllistä kerätä omaan koriinsa. Näin kylpyhuoneen yleisilmeestä tulee siistimpi ja rauhallisempi, ja tuotteet pysyvät hyvässä järjestyksessä.

Myös wc-paperirullat voi säilyttää samoin.

Eteisessä

Hattuhylly on usein yhtä suurta kaaosta, kun käsineet, pipot ja kaulahuivit ovat sekaisin. Jokaiselle perheenjäsenelle voikin varata korinsa omien asusteiden säilytystä varten.

Sateenvarjot voi säilyttää isossa punoskorissa, joka ei säiky pientä kosteutta.

Paperinkeräykseen joutavat lehdet ja mainokset voi nostaa eteiseen odottamaan ulosviemistä. Reilunkokoiseen koriin mahtuu ainakin viikon lehdet siististi.

Keittiössä

Korit ovat hyvä apu myös keittiössä. Pienessä korissa voi säilyttää esimerkiksi kynttilöitä, tuikkuja tai käytetyimpiä mausteita.

Koreissa voi säilyttää siististi esillä erilaisia pieniä tavaroita.

Pikkutavarat pysyvät hyvässä järjestyksessä, kun ne sujauttaa niille varattuun koriin. Korit voi myös sijoittaa avohyllyyn, jolloin tavarat ovat poissa näkyvistä, mutta kätevästi saatavilla.