Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Entinen NHL-kiekkoilija Jarkko Ruutu ja Gamesaverin toimitusjohtaja Vellu Maurola

Suomalainen videopalvelu haluaa mullistaa junioriurheilun: pelit suorana vanhempien puhelimiin

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Elina Manninen, Gamesaver
Julkaistu: 19.12.2018
|
Muokattu: 31.8.2020
Monelle vanhemmalle tunne jääkiekkokaukalon tai salibandykentän laidalla on tuttu. Oman lapsen joukkueen kannustaminen nostaa sykettä ja tarjoaa elämyksiä. On myös hetkiä, jolloin paikalle ei pääse vaikka kuinka haluaisi. Esteenä voi olla työmatka tai muut velvollisuudet. Gamesaver ja S-ryhmä haluavat ratkaista tämän ongelman.

Suomalainen Gamesaver-videomedia tarjoaa helpotusta urheilua harrastavien perheiden arkeen. Joukkueita ja pelaajia on mahdollista kannustaa puhelimella tai tietokoneella.

Palvelu on parhaillaan käynnistysvaiheessa. Aluksi sen kautta voi seurata jääkiekon ja salibandyn nuorisosarjojen otteluita, joita joukkueet voivat striimata palvelun avulla ilmaiseksi. Katsojat maksavat videopalvelun käytöstä ja joukkueille on rakennettu helppo mahdollisuus myydä näkyvyyttä sponsoreilleen.

Gamesaverin syntytarina on sen toimitusjohtajalle ja perustajalle omakohtainen. Aiemmin Rovio Entertainmentin sisältö- ja kumppanuusjohtajana työskennellyt Vellu Maurola oli työmatkalla Hongkongissa. Kun hän oli yksinään hotellihuoneessaan maailman toisella laidalla, samaan aikaan omalla pojalla oli alkamassa salibandyottelu Suomessa.

”Mietin, että antaisin mitä tahansa, jos voisin olla paikalla katsomassa peliä. Tai jos voisin edes seurata sitä etänä”, hän muistelee.

Tukea kiekkolegendoilta

Idea on saanut tukea liike-elämästä ja kiekkolegendoilta. Palvelun ensimmäiset kaupalliset yhteistyökumppanit ovat S-ryhmä ja Vaasan Oy.

”GameSaverissa on juuri meidän arvomaailmaamme istuva mielenkiintoinen yhteisöllinen twisti. Kun lisäksi urheilun ja liikunnan maailma nivoutuu myös terveellisen syömisen maailmaan, tässä on kiinnostavaa kasvupohjaa. Siksi lähdimme mukaan heti starttivaiheessa”, S-ryhmän kaupallinen johtaja Ilkka Alarotu toteaa.

Taustalta löytyy lisäksi useita nykyisiä ja entisiä jääkiekon ammattilaisia, joista Jarkko Ruutu kuuluu Gamesaverin ydinryhmään. Tukijoina, neuvonantajina ja sijoittajina ovat muun muassa Teemu Selänne, Patrik Laine, Mikael Granlund, Sebastian Aho, Tuukka Rask, Kimmo Timonen, Ville Leino ja Aleksander Barkov.

”Läsnäolo kentän laidalla on tärkeää pelaajalle, vanhemmille ja joukkueen koko yhteisölle, mutta aina se ei ole mahdollista”, Teemu Selänne kertoo.