Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tallenna puhelimen kuvat pilvipalveluun

Teksti:
Petja Partanen
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 18.6.2015
|
Muokattu: 31.8.2020
Turvaa puhelimesi kuvat tallentamalla ne automaattisesti pilvipalveluun. Esittelemme neljä eri pilvipalvelua, joista voit valita juuri sinulle sopivimman.

Kännykkää käytetään yhä useammin myös kamerana, koska se on lähes aina käden ulottuvilla. Vaarana on, että puhelimella näpätyt kuvat jäävät pelkästään puhelimeen, ja jos kännykkä katoaa, myös kuvat häviävät. Kuvien – ja kaikkien muidenkin tiedostojen – varmuuskopiointi on helppo automatisoida erilaisten pilvipalvelujen avulla. Tällöin kadonneenkin puhelimen kuvat ovat tallessa.

Varmuuskopiointia varten puhelimeen täytyy asentaa tähän tehtävään tarkoitettu ohjelmisto, joka siirtää kuvasi pilveen eli jossain päin maailmaa sijaitsevalle kovalevylle täysin automaattisesti. Pilvipalveluun tallentuneita tiedostoja voi puhelimen lisäksi käyttää millä tahansa laitteella, niin kotitietokoneella kuin tabletillakin. Palvelujen käyttö edellyttää henkilökohtaisen käyttäjätilin luomista. Käyttäjätiliä varten sinulla tulee useimmiten olla sähköpostiosoite ja salasana.

Palvelut tarjoavat ilmaista tallennustilaa 2–15 gigatavua, ja ilmaisen tilan loppuessa lisätilaa voi ostaa kuukausimaksulla. Kahteen gigatavuun mahtuu 500–1 000 kännykkäkuvaa kuvien tarkkuudesta riippuen.

Valitse seuraavista palveluista omaan puhelimeesi sopivin vaihtoehto.

1. Dropbox (Android, iOS, Windows Phone)

Jos haluat käyttöjärjestelmästä riippumattoman ratkaisun, Dropbox on hyvä vaihtoehto. Se toimii Windows-, Mac- ja Linux-tietokoneissa sekä kaikissa mobiililaitteissa. Kun napsautat kännykän Dropbox-asetuksista asetuksen "Camera upload" päälle, kuvat päivittyvät automaattisesti tietokoneellesi. Palvelussa on kaksi gigatavua ilmaista tallennustilaa.

2. OneDrive (Android, iOS, Windows Phone)

Windows-käyttöjärjestelmän OneDrive-verkkotallennus tarjoaa 15 gigatavua maksutonta tallennustilaa.

3. Google+ (Android, iOS)

Hakukonejätti Googlen käyttäjät voivat varmuuskopioida Google+-mobiilisovelluksen avulla kännykän kuvat ja videot omalle Google-tilille. Palvelu kautta on käytössä kaikkiaan 15 gigatavua ilmaista tallennustilaa.

4. iCloud (iOS)

iCloud-varmuuskopiointi on Mac-käyttäjille helpoin tapa siirtää iPodin, iPhonen tai iPadin kuvasato muille laitteille. Kun toiminto on kytketty päälle, puhelimen tai tabletin uudet kuvat ja videot siirtyvät päivittäin automaattisesti iCloudin kuvakirjastoon. Ilmaista tallennustilaa on kaikkiaan viisi gigatavua.