Mehevyyden salaisuus! Tämä kasvis tekee leivonnaisista superherkkuja

Kurpitsa tuo mehukasta rakennetta suolaisiin ja makeisiin leivonnaisiin. Kokeile helppoa pataleipää tai pyöräytä uuden makuinen juustokakku.

Oletko kokeillut kurpitsaa leivonnassa? Kurpitsa tuo mehukasta rakennetta suolaisiin ja makeisiin leivonnaisiin. Leivonnaisissa kurpitsan luottokumppani on juusto. Erilaisia makupareja kurpitsan kaveriksi ovat mausteet ja kasvikset. Kokeile helppoa pataleipää tai pyöräytä uuden makuinen juustokakku. Kurpitsan siemenet voi hyvin ottaa käyttöön: pese ne hyvin, sekoita siemeniin tilkka öljyä ja paahda ne rapeiksi 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Teksti: Sanna Autio
10.10.2025 | Päivitetty 15.10.2025

Yllättävä juustokakku

Myskikurpitsa sopii myös makeisiin leivonnaisiin. Keitä se soseeksi ja yhdistä mausteisen tuorejuustotäytteen kanssa meheväksi kurpitsajuustokakuksi.

Amerikkalainen kurpitsapiirakka

Inkiväärillä ja kanelilla maustetusta kurpitsatäytteestä tulee ihanan samettista, kun sekoitat siihen kondensoitua maitoa. Leivo kurpitsapiirakka helposti pakastealtaan valmistaikinasta.

Makean suolainen piirakka

Kurpitsa-pekonipiirakassa yhdistyvät kurpitsa ja pekoni. Pohjataikinassa on maukasta porkkanaa ja kaurahiutaleita. Piirakka sopii mainiosti lounaaksi tai illanistujaisiin.

Sesongin paras pataleipä

Kaunis keltainen kurpitsapataleipä saa makunsa kurpitsasta, kaurasta ja hunajasta. Pitkä kohotusaika lisää leivän herkullisuutta. Kurpitsaleipä paistuu padassa rapeakuoriseksi, mutta jää sisältä meheväksi. Viimeistele leipä kurpitsansiemenillä.

Täyteläinen kasvispiirakka

Kurpitsapiirakan murea pohja syntyy gluteenittomasti mantelista ja tattarista. Täytteessä on kurpitsan seurana on viikunaa ja purjoa sekä mascarponejuustoa, joka takaa mehevyyden.

Katso lisää syksyisiä reseptejä