Kurpitsa-pekonipiirakka

Arvostele resepti
8 Annosta

Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Kurpitsa-pekonipiirakkassa yhdistyvät makea kurpitsa ja savuinen pekoni. Täytteen viimeistelee ranskankerma. Piirakka sopii mainiosti lounaaksi tai illanistujaisiin.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa

Pohja

2 kplporkkanaa
150 gmargariinia
3 dlvehnäjauhoja
1 dlkaurahiutaleita
1 tlleivinjauhetta
1/2 tlsuolaa

Täyte

300 gmyskikurpitsaa
1 kplchili
1 rklöljyä
1 tltimjamia
1/4 tlsuolaa
200 gpekonia
2 kplkananmunaa
2 dlranskankermaa
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
150 gjuustoraastetta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuori ja raasta porkkanat hienoksi. Paloittele rasva kulhoon. Lisää porkkanaraaste, kuivat aineet ja suola. Nypi taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan (25 x 35 cm) pohjalle ja reunoille. Tue reunat foliolla, etteivät ne valu paistamisen aikana. Pane pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

    MääräAinesosa
    2 kplporkkanaa
    150 gmargariinia
    3 dlvehnäjauhoja
    1 dlkaurahiutaleita
    1 tlleivinjauhetta
    1/2 tlsuolaa
  2. 2

    Kuori ja kuutioi kurpitsan malto. Hienonna chili. Pane kuutiot uunivuokaan, kääntele sekaan öljy, chili, timjami ja suola. Paahda kuutioita 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia.

    MääräAinesosa
    300 gmyskikurpitsaa
    1 kplchili
    1 rklöljyä
    1 tltimjamia
    1/4 tlsuolaa
  3. 3

    Paloittele pekoni ja paista palat rapeiksi paistinpannulla.

    MääräAinesosa
    200 gpekonia
  4. 4

    Sekoita munat ranskankermaan. Mausta seos suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    2 kplkananmunaa
    2 dlranskankermaa
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria
  5. 5

    Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 12 minuuttia. Poista foliot reunan ympäriltä.

  6. 6

    Levitä kurpitsakuutiot ja pekonipalat pohjan päälle. Kaada päälle ranskankermaseos. Ripottele päälle juustoraaste. Kypsennä piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    150 gjuustoraastetta

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
23.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä