Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kurpitsa-pekonipiirakka

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Kurpitsa-pekonipiirakka on mainio illanistujaisruoka kevyen salaatin tai kasviskeiton kanssa tarjottuna. Piirakan voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen ja lämmittää 200-asteisessa uunissa ennen tarjoamista.

Ainekset

Pohja

150 g
Margariinia
1 dl
Hienoa porkkanaraastetta
3 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Kaurahiutaleita
1 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Suolaa

Täyte

200 g
Pekonia
1 kpl
(300 g) myskikurpitsa
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Chili
1 tl
Timjamia
1/4 tl
Suolaa
150 g
Juustoraastetta
2 dl
Ranskankermaa
2 kpl
Kananmunaa
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Paloittele rasva kulhoon. Lisää porkkanaraaste ja kuivat aineet. Nypi taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan (25 x 35 cm) pohjalle ja reunoille. Tue reunat foliolla, etteivät ne valu paistamisen aikana. Pane pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Kuori ja kuutioi kurpitsan malto. Pane kuutiot uunivuokaan, kääntele sekaan öljy, silputtu chili, timjami ja suola. Paahda kuutioita 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Paloittele pekoni ja paista palat rapeiksi paistinpannulla.
Sekoita munat ranskankermaan. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 12 minuuttia. Poista foliot reunan ympäriltä.
Levitä kurpitsakuutiot ja pekonipalat pohjan päälle. Kaada päälle muna-ranskankermaseos. Ripottele päälle juustoraaste. Kypsennä piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 12.10.2016
|
Muokattu: 7.8.2018

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

409

1713

30,1 g

11,6 g

23,4 g

2,4 g

2,9 g

9,9 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Hienoa porkkanaraastetta,

1 tl Leivinjauhetta,

0,5 tl Suolaa,

Chili,

1 tl Timjamia,

0,25 tl Suolaa,

150 g Juustoraastetta,

0,5 tl Suolaa,

0,5 tl Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli