Kurpitsa-pekonipiirakka
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kurpitsa-pekonipiirakkassa yhdistyvät makea kurpitsa ja savuinen pekoni. Täytteen viimeistelee ranskankerma. Piirakka sopii mainiosti lounaaksi tai illanistujaisiin.
| Pohja | |
|---|---|
| 2 kpl | porkkanaa |
| 150 g | margariinia |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | kaurahiutaleita |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| Täyte | |
| 300 g | myskikurpitsaa |
| 1 kpl | chili |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 tl | timjamia |
| 1/4 tl | suolaa |
| 200 g | pekonia |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | ranskankermaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 150 g | juustoraastetta |
- 1.
Kuori ja raasta porkkanat hienoksi. Paloittele rasva kulhoon. Lisää porkkanaraaste, kuivat aineet ja suola. Nypi taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan (25 x 35 cm) pohjalle ja reunoille. Tue reunat foliolla, etteivät ne valu paistamisen aikana. Pane pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- 2.
Kuori ja kuutioi kurpitsan malto. Hienonna chili. Pane kuutiot uunivuokaan, kääntele sekaan öljy, chili, timjami ja suola. Paahda kuutioita 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia.
- 3.
Paloittele pekoni ja paista palat rapeiksi paistinpannulla.
- 4.
Sekoita munat ranskankermaan. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
- 5.
Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 12 minuuttia. Poista foliot reunan ympäriltä.
- 6.
Levitä kurpitsakuutiot ja pekonipalat pohjan päälle. Kaada päälle ranskankermaseos. Ripottele päälle juustoraaste. Kypsennä piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Kurpitsa-pekonipiirakka
Kurpitsa-pekonipiirakkassa yhdistyvät makea kurpitsa ja savuinen pekoni. Täytteen viimeistelee ranskankerma. Piirakka sopii mainiosti lounaaksi tai illanistujaisiin.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 150 g | margariinia |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | kaurahiutaleita |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
Täyte | |
| 300 g | myskikurpitsaa |
| 1 kpl | chili |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 tl | timjamia |
| 1/4 tl | suolaa |
| 200 g | pekonia |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | ranskankermaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 150 g | juustoraastetta |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuori ja raasta porkkanat hienoksi. Paloittele rasva kulhoon. Lisää porkkanaraaste, kuivat aineet ja suola. Nypi taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan (25 x 35 cm) pohjalle ja reunoille. Tue reunat foliolla, etteivät ne valu paistamisen aikana. Pane pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Määrä Ainesosa 2 kpl porkkanaa 150 g margariinia 3 dl vehnäjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 1 tl leivinjauhetta 1/2 tl suolaa - 2
Kuori ja kuutioi kurpitsan malto. Hienonna chili. Pane kuutiot uunivuokaan, kääntele sekaan öljy, chili, timjami ja suola. Paahda kuutioita 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia.
Määrä Ainesosa 300 g myskikurpitsaa 1 kpl chili 1 rkl öljyä 1 tl timjamia 1/4 tl suolaa - 3
Paloittele pekoni ja paista palat rapeiksi paistinpannulla.
Määrä Ainesosa 200 g pekonia - 4
Sekoita munat ranskankermaan. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 2 kpl kananmunaa 2 dl ranskankermaa 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria - 5
Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 12 minuuttia. Poista foliot reunan ympäriltä.
- 6
Levitä kurpitsakuutiot ja pekonipalat pohjan päälle. Kaada päälle ranskankermaseos. Ripottele päälle juustoraaste. Kypsennä piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 150 g juustoraastetta
Ravintosisältö
461
Energiaa kcal
1927
Energiaa kj
33,8 g
Rasvaa
14,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
23,5 g
Hiilihydraatteja
2,4 g
Sokereita
2,4 g
Kuituja
13,9 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
461
Energiaa kcal
1927
Energiaa kj
33,8 g
Rasvaa
14,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
23,5 g
Hiilihydraatteja
2,4 g
Sokereita
2,4 g
Kuituja
13,9 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























