Kurpitsa-pekonipiirakka - Yhteishyvä

Kurpitsa-pekonipiirakka

???
Annokset
8
Kurpitsa-pekonipiirakka on mainio illanistujaisruoka kevyen salaatin tai kasviskeiton kanssa tarjottuna. Piirakan voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen ja lämmittää 200-asteisessa uunissa ennen tarjoamista.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

150 g
Margariinia
1 dl
Hienoa porkkanaraastetta
3 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Kaurahiutaleita
1 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Suolaa

TÄYTE

200 g
Pekonia
1 kpl
(300 g) myskikurpitsa
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Chili
1 tl
Timjamia
1/4 tl
Suolaa
150 g
Juustoraastetta
2 dl
Ranskankermaa
2 kpl
Kananmunaa
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria

Näin teet

1

Paloittele rasva kulhoon. Lisää porkkanaraaste ja kuivat aineet. Nypi taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan (25 x 35 cm) pohjalle ja reunoille. Tue reunat foliolla, etteivät ne valu paistamisen aikana. Pane pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Kuori ja kuutioi kurpitsan malto. Pane kuutiot uunivuokaan, kääntele sekaan öljy, silputtu chili, timjami ja suola. Paahda kuutioita 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Paloittele pekoni ja paista palat rapeiksi paistinpannulla.
Sekoita munat ranskankermaan. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 12 minuuttia. Poista foliot reunan ympäriltä.
Levitä kurpitsakuutiot ja pekonipalat pohjan päälle. Kaada päälle muna-ranskankermaseos. Ripottele päälle juustoraaste. Kypsennä piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 12.10.2016
Muokattu: 7.8.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja23 g187 g
Proteiinia10 g79 g
Rasvaa30 g241 g
Kuituja3 g23 g
Energiaa kj1713 13707
Energiaa kcal409 3275

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 dl Hienoa porkkanaraastetta

  • 1 tl Leivinjauhetta

  • 0,5 tl Suolaa

  • Chili

  • 1 tl Timjamia

  • 0,25 tl Suolaa

  • 150 g Juustoraastetta

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,5 tl Mustapippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja23 g187 g
Proteiinia10 g79 g
Rasvaa30 g241 g
Kuituja3 g23 g
Energiaa kj1713 13707
Energiaa kcal409 3275

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 dl Hienoa porkkanaraastetta

  • 1 tl Leivinjauhetta

  • 0,5 tl Suolaa

  • Chili

  • 1 tl Timjamia

  • 0,25 tl Suolaa

  • 150 g Juustoraastetta

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,5 tl Mustapippuria

Resepti
Taina Salovaara

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.