Paloittele rasva kulhoon. Lisää porkkanaraaste ja kuivat aineet. Nypi taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan (25 x 35 cm) pohjalle ja reunoille. Tue reunat foliolla, etteivät ne valu paistamisen aikana. Pane pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Kuori ja kuutioi kurpitsan malto. Pane kuutiot uunivuokaan, kääntele sekaan öljy, silputtu chili, timjami ja suola. Paahda kuutioita 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Paloittele pekoni ja paista palat rapeiksi paistinpannulla.
Sekoita munat ranskankermaan. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 12 minuuttia. Poista foliot reunan ympäriltä.
Levitä kurpitsakuutiot ja pekonipalat pohjan päälle. Kaada päälle muna-ranskankermaseos. Ripottele päälle juustoraaste. Kypsennä piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1713
409
30,1 g
11,6 g
23,4 g
2,4 g
2,9 g
9,9 g
0,9 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl Hienoa porkkanaraastetta,
1 tl Leivinjauhetta,
0,5 tl Suolaa,
Chili,
1 tl Timjamia,
0,25 tl Suolaa,
150 g Juustoraastetta,
0,5 tl Suolaa,
0,5 tl Mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli