Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Onko tässä Suomen suosituin isänpäivälounas?

Teksti:
Sara Malmberg, SOK
Kuvat:
Lari Lappalainen
Julkaistu: 9.11.2018
|
Muokattu: 31.8.2020
Ei ole väliä, onko päällä kauluspaita vai tuulitakki. Jalassakin voivat olla nahkakengät tai kumisaappaat. Yhteinen ruokahetki itselle tärkeiden ihmisten kesken ratkaisee.

Viime vuonna isänpäivänä ABC:llä kävi ruokailemassa 35 000 ihmistä. Vaikka sunnuntain noutopöytä vetää ABC-ravintoloihin syömään tavallisenakin viikonloppuna, ovat juhlapäivät aina erityisen suosittuja, niin vappuna, pääsiäisenä, äitien- kuin isänpäivänäkin.

”Olemme helppo vaihtoehto. Meillä juhlalounas ei maksa maltaita, ravintolassa on tilaa ja autolla pääsee pihaan. Lasten kanssa on helppoa, koska heille löytyy omat leikkipaikat eli meillä saa olla ääntäkin,” arvelee ABC-ravintolakaupan kehityspäällikkö Tero Hänninen suosion syitä.

Tänä vuonna ABC-liikennemyymälöissä tarjotaan isänpäivänä paahtopaistia, kirjolohta, lihapullia, juustoperunoita ja perunamuusia. Jälkiruoaksi on mansikkakakkupala kahvin kanssa.

"Keittiömestarimme tietävät, mistä suomalaiset pitävät."

”Isänpäivän juhlalounas koostuu noutopöydän suosikeista. Ruoat ovat meidän omien keittiömestareiden kehittämiä ja ne valmistetaan paikan päällä ravintoloidemme keittiöissä. Keittiömestarimme tietävät, mistä suomalaiset pitävät. He ovat päivittäin tekemisissä asiakkaidemme kanssa ja kuulevat palautetta.”

ABC-ketju on ollut koko kansan ravintola jo 20 vuoden ajan. Noutopöytä on ollut mukana alusta asti.

”Juhlapyhät ovat tärkeitä meille. Haluamme olla suomalaisten arjessa ja juhlassa mukana. Meillä käy paljon samoja paikallisia asiakkaita syömässä vuodesta toiseen.” Hänninen sanoo.