Satokauden parhaat kasvikset löydät paraatipaikoilta Prismoista ja S-marketeista, mikä tekee sesongin vihannesten ja hedelmien suosimisesta helppoa. Löydät satokauden parhaat myös ruoan verkkokaupasta osoitteesta s-kaupat.fi.
Kaura-omenapaistos
Satokauden parhaat kasvikset löydät paraatipaikoilta Prismoista ja S-marketeista, mikä tekee sesongin vihannesten ja hedelmien suosimisesta helppoa. Löydät satokauden parhaat myös ruoan verkkokaupasta osoitteesta s-kaupat.fi.
Mehukas pakkaus! Omenat ovat täynnä vitamiineja, flavonoideja ja hyvää makua. Nauti omenat sellaisenaan, tee niistä hilloa tai käytä ruoanlaittoon, leivonnaisiin ja jälkiruokiin.
Muhkea ja pehmeän makuinen kurpitsa! Säilöntäkurpitsa eli oranssi kurpitsa käy ruoanlaittoon ja leivontaan. Käytä osa kurpitsasta pikkelssiin ja loput risottoon, keittoon tai vaikka piirakkaan.
Hedelmävadin kultakimpale. Mehukkaat ja maukkaat mangot tuovat auringonvaloa syksyyn. Soseuta mangoa smoothieen ja suikaloi salaatteihin. Lisää sitä broileri- tai possuvuokaan tai kokeile siipipeltiä mangodipillä. Espanjalaisissa Osteen-mangoissa on runsaasti kullankeltaista makeaa hedelmälihaa.
Kasvisten moniottelija! Käytä edullista porkkanaa perinteisesti ruokiin ja lisukkeeksi. Höystä porkkanalla sämpylät, leivät, lettutaikina ja kakku. Kokeile porkkanaraastetta myös smoothieen tai hilloon yhdessä marjojen kanssa. Porkkanassa on runsaasti beetakaroteenia ja kaliumia.
Väriä ja vitamiineja! Luumut tuovat makeutta ja mehukkuutta ruokiin ja leivonnaisiin. Halkaise hedelmät grilliin, salaattiin ja piirakkavuokaan. Vivahteikkaan makuisista luumuista saat ruokiin sekä herkullisia happoja että luonnollista makeutta.
Tuore viikuna on täyttä tavaraa. Syö viikunoita sellaisenaan, viipaloi niitä jogurtin päälle tai salaatin joukkoon tai tarjoa alkupalana viikunoita ja ilmakuivattua kinkkua. Viikunat ja juustot, varsinkin sinihomejuusto, ovat klassinen makupari. Viikunan voi syödä sellaisenaan, mutta hedelmä kannattaa huuhdella huolellisesti ja jos kuori on paksu, se kannattaa kuoria.
Paprikat ovat Suomen suosituimpia vihanneksia. Kokeile eri lajikkeita raakana, paahdettuna tai grillissä. Yllättävää, mutta totta: paprikassa on enemmän C-vitamiinia kuin appelsiinissa.