Aasialainen nuudelisalaatti
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Aasialainen nuudelisalaatti valmistetaan kesärullien aineksista – katkaravuista, rapeista kasviksista, makeasta mangosta ja pirteän umamisesta kastikkeesta.
| 180 g | (1 ps) katkarapuja (pakaste) |
| 125 g | (½ ps) riisivermisellinuudeleita |
| 1 kpl | mango |
| 200 g | punakaalia |
| 200 g | (1 ps) porkkanaraastetta (coop) |
| 110 g | (1 pkt) versoja (silmusalaatti) |
| Kastike | |
|---|---|
| 3 kpl | limeä |
| 2 kpl | punaista chiliä |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 4 rkl | kalakastiketta |
| 4 rkl | vaahterasiirappia |
| Pinnalle | |
| 1 kpl | ruukku minttua |
| (seesaminsiemeniä) | |
- 1.
Laita avaamaton katkarapupussi kylmään veteen noin puoleksi tunniksi.
- 2.
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä hyvin valuttamalla nuudelien päälle kylmää vettä. Saksi nuudeleita halutessasi hieman lyhyemmiksi.
- 3.
Huuhtele mango ja leikkaa hedelmäliha irti litteän kiven molemmin puolin. Kuori ja kuutioi mango. Huuhtele ja suikaloi kaali.
- 4.
Tee kastike. Purista limen mehu (6 rkl). Huuhtele ja halkaise chilit. Poista siemenet ja hienonna. Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita kastikkeen ainekset.
- 5.
Valuta ravut hyvin. Sekoita salaatin ainekset. Kaada päälle kastike. Hienonna minttu. Viimeistele salaatti mintulla ja halutessasi seesaminsiemenillä.
Aasialainen nuudelisalaatti valmistetaan kesärullien aineksista – katkaravuista, rapeista kasviksista, makeasta mangosta ja pirteän umamisesta kastikkeesta.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 180 g | (1 ps) katkarapuja (pakaste) |
| 125 g | (½ ps) riisivermisellinuudeleita |
| 1 kpl | mango |
| 200 g | punakaalia |
| 200 g | (1 ps) porkkanaraastetta (coop) |
| 110 g | (1 pkt) versoja (silmusalaatti) |
Kastike | |
| 3 kpl | limeä |
| 2 kpl | punaista chiliä |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 4 rkl | kalakastiketta |
| 4 rkl | vaahterasiirappia |
Pinnalle | |
| 1 kpl | ruukku minttua |
| (seesaminsiemeniä) | |
Valmistus
- 1
Laita avaamaton katkarapupussi kylmään veteen noin puoleksi tunniksi.
Määrä Ainesosa 180 g (1 ps) katkarapuja (pakaste) - 2
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä hyvin valuttamalla nuudelien päälle kylmää vettä. Saksi nuudeleita halutessasi hieman lyhyemmiksi.
Määrä Ainesosa 125 g (½ ps) riisivermisellinuudeleita - 3
Huuhtele mango ja leikkaa hedelmäliha irti litteän kiven molemmin puolin. Kuori ja kuutioi mango. Huuhtele ja suikaloi kaali.
Määrä Ainesosa 1 kpl mango 200 g punakaalia - 4
Tee kastike. Purista limen mehu (6 rkl). Huuhtele ja halkaise chilit. Poista siemenet ja hienonna. Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita kastikkeen ainekset.
Määrä Ainesosa 3 kpl limeä 2 kpl punaista chiliä 2 kpl valkosipulinkynttä 4 rkl kalakastiketta 4 rkl vaahterasiirappia - 5
Valuta ravut hyvin. Sekoita salaatin ainekset. Kaada päälle kastike. Hienonna minttu. Viimeistele salaatti mintulla ja halutessasi seesaminsiemenillä.
Määrä Ainesosa 200 g (1 ps) porkkanaraastetta (coop) 110 g (1 pkt) versoja (silmusalaatti) 1 kpl ruukku minttua (seesaminsiemeniä)
Vinkki: Korvaa katkaravut halutessasi tofulla.
Ravintosisältö
307
Energiaa kcal
1288
Energiaa kj
1,0 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
57,8 g
Hiilihydraatteja
24,8 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
11,5 g
Proteiinia
3,1 g
Suolaa
307
Energiaa kcal
1288
Energiaa kj
1,0 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
57,8 g
Hiilihydraatteja
24,8 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
11,5 g
Proteiinia
3,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 200 g (1 ps) porkkanaraastetta (Coop), (seesaminsiemeniä).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























