Aasialainen tofu-nuudelikeitto
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Aasialainen tofu-nuudelikeitto hurmaa lempeän tulisella maulla. Helppo, nopea ja herkullinen ruoka maistuu arkena.
| 300 g | (1 pkt) maustettua tofua (aasia) |
| 2 cm:n pala inkivääriä | |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | lime (luomu) |
| 1 kpl | paprika |
| 2 rkl | punaista currytahnaa |
| 5 dl | vettä |
| 400 ml | (1 tlk) kookosmaitoa |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio |
| 150 g | (½ pussia) sokeriherneitä (pakaste) |
| 2 rkl | soijakastiketta |
| 1 rkl | ruokosokeria |
| 125 g | (½ pkt) täysjyvänuudeleita |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | punainen chili |
| 1 kpl | lime (luomu) |
| korianteria | |
- 1.
Kuutioi tofu. Ruskista tofu öljyssä (1 rkl) pannulla. Kuori ja raasta inkivääri (1 rkl) ja valkosipuli. Pese lime. Raasta kuori (1 tl) ja purista mehu (2 rkl). Huuhtele paprika, halkaise, poista siemenet ja kuutioi paprika.
- 2.
Kuumenna öljy (1 rkl) kattilassa. Lisää inkivääri, valkosipuli ja currytahna. Kuullota pari minuuttia. Lisää tofu, vesi, kookosmaito, liemikuutio ja herneet. Mausta limen kuoriraasteella ja -mehulla, soijalla ja sokerilla. Keitä pari minuuttia. Lisää lopuksi paprikat ja nuudelit. Keitä vielä 3–4 minuuttia, kunnes nuudeli on kypsää.
- 3.
Tarjoa chiliviipaleiden, limelohkojen ja korianterin kanssa.
Aasialainen tofu-nuudelikeitto
arvosana5/5
30 min (josta 30 min aktiivista)
Aasialainen tofu-nuudelikeitto hurmaa lempeän tulisella maulla. Helppo, nopea ja herkullinen ruoka maistuu arkena.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | (1 pkt) maustettua tofua (aasia) |
| 2 cm:n pala inkivääriä | |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | lime (luomu) |
| 1 kpl | paprika |
| 2 rkl | punaista currytahnaa |
| 5 dl | vettä |
| 400 ml | (1 tlk) kookosmaitoa |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio |
| 150 g | (½ pussia) sokeriherneitä (pakaste) |
| 2 rkl | soijakastiketta |
| 1 rkl | ruokosokeria |
| 125 g | (½ pkt) täysjyvänuudeleita |
Lisäksi | |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | punainen chili |
| 1 kpl | lime (luomu) |
| korianteria | |
Valmistus
- 1
Kuutioi tofu. Ruskista tofu öljyssä (1 rkl) pannulla. Kuori ja raasta inkivääri (1 rkl) ja valkosipuli. Pese lime. Raasta kuori (1 tl) ja purista mehu (2 rkl). Huuhtele paprika, halkaise, poista siemenet ja kuutioi paprika.
Määrä Ainesosa 300 g (1 pkt) maustettua tofua (aasia) 2 rkl rypsiöljyä 2 cm:n pala inkivääriä 1 kpl valkosipulinkynsi 1 kpl lime (luomu) 1 kpl paprika - 2
Kuumenna öljy (1 rkl) kattilassa. Lisää inkivääri, valkosipuli ja currytahna. Kuullota pari minuuttia. Lisää tofu, vesi, kookosmaito, liemikuutio ja herneet. Mausta limen kuoriraasteella ja -mehulla, soijalla ja sokerilla. Keitä pari minuuttia. Lisää lopuksi paprikat ja nuudelit. Keitä vielä 3–4 minuuttia, kunnes nuudeli on kypsää.
Määrä Ainesosa 2 rkl punaista currytahnaa 5 dl vettä 400 ml (1 tlk) kookosmaitoa 1 kpl kasvisliemikuutio 150 g (½ pussia) sokeriherneitä (pakaste) 2 rkl soijakastiketta 1 rkl ruokosokeria 125 g (½ pkt) täysjyvänuudeleita - 3
Tarjoa chiliviipaleiden, limelohkojen ja korianterin kanssa.
Määrä Ainesosa 1 kpl punainen chili 1 kpl lime (luomu) korianteria
Ravintosisältö
511
Energiaa kcal
2138
Energiaa kj
34,3 g
Rasvaa
20,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
32,0 g
Hiilihydraatteja
11,0 g
Sokereita
6,0 g
Kuituja
14,3 g
Proteiinia
3,9 g
Suolaa
511
Energiaa kcal
2138
Energiaa kj
34,3 g
Rasvaa
20,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
32,0 g
Hiilihydraatteja
11,0 g
Sokereita
6,0 g
Kuituja
14,3 g
Proteiinia
3,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 cm:n pala inkivääriä, 1 kpl punainen chili, korianteria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























