Irrota lehdet kiinankaalista. Kuumenna kattilallinen vettä ja keitä isoimpia lehtiä noin 3 minuuttia. Valuta hyvin. Leikkaa pois kova kantaosa ja silppua se täytteeseen. Kuumenna öljyt pannulla, lisää sipuli- ja kaalisilput, inkivääri, valkosipuli ja hienonnettu chili. Kuumenna sekoitellen, kunnes sipuli on pehmeää. Anna jäähtyä.
Lisää seokseen mausteet, jauheliha ja riisi. Sekoita tasaiseksi.
Levitä kaalit työlaudalle. Voit yhdistää yhteen kääryleeseen kaksi pientä lehteä asettamalla ne limittäin toistensa päälle. Lisää kukkuralusikallinen täytettä jokaiselle lehdelle ja kääri paketeiksi.
Nosta kääryleet uunivuokaan. Sekoita voiteluliemi ja kaada kääryleiden päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia välillä kääryleitä vuoan pohjaan kertyneellä liemellä voidellen.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1431
342
21,5 g
6,3 g
21,5 g
8,8 g
2,0 g
13,5 g
2,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rkl Hienonnettua inkivääriä,
Hienonnettua valkosipulinkynttä,
Hienonnettu chili,
1 - 1,5 tl Suolaa,
0,5 tl Mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli