Aasialaiset kiinakaalikääryleet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Aasialaiset kiinakaalikääryleet

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kpl
Iso kiinankaali
1 rkl
Öljyä
1 tl
Seesamiöljyä
1 kpl
Silputtu sipuli
3 dl
Kaalisilppua
1 rkl
Hienonnettua inkivääriä
2 kpl
Hienonnettua valkosipulinkynttä
1 kpl
Hienonnettu chili
250 g
Sika-nautajauhelihaa
2 dl
Keitettyä riisiä
1 - 1 1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria

voiteluun

2 rkl
Soijaa
1 rkl
Siirappia
1 rkl
Makeaa chilikastiketta
1 rkl
Öljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Irrota lehdet kiinankaalista. Kuumenna kattilallinen vettä ja keitä isoimpia lehtiä noin 3 minuuttia. Valuta hyvin. Leikkaa pois kova kantaosa ja silppua se täytteeseen. Kuumenna öljyt pannulla, lisää sipuli- ja kaalisilput, inkivääri, valkosipuli ja hienonnettu chili. Kuumenna sekoitellen, kunnes sipuli on pehmeää. Anna jäähtyä.

Lisää seokseen mausteet, jauheliha ja riisi. Sekoita tasaiseksi.

Levitä kaalit työlaudalle. Voit yhdistää yhteen kääryleeseen kaksi pientä lehteä asettamalla ne limittäin toistensa päälle. Lisää kukkuralusikallinen täytettä jokaiselle lehdelle ja kääri paketeiksi.

Nosta kääryleet uunivuokaan. Sekoita voiteluliemi ja kaada kääryleiden päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia välillä kääryleitä vuoan pohjaan kertyneellä liemellä voidellen.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 1.9.2014
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1431

342

21,5 g

6,3 g

21,5 g

8,8 g

2,0 g

13,5 g

2,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Hienonnettua inkivääriä,

Hienonnettua valkosipulinkynttä,

Hienonnettu chili,

1 - 1,5 tl Suolaa,

0,5 tl Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli