Aasialaiset kiinakaalikääryleet

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kpliso kiinankaali
1 rklöljyä
1 tlseesamiöljyä
1 kplsilputtu sipuli
3 dlkaalisilppua
1 rklhienonnettua inkivääriä
2 kplhienonnettua valkosipulinkynttä
1 kplhienonnettu chili
250 gsika-nautajauhelihaa
2 dlkeitettyä riisiä
1 - 1 1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria

Voiteluun

2 rklsoijaa
1 rklsiirappia
1 rklmakeaa chilikastiketta
1 rklöljyä

Valmistus

  1. 1

    Irrota lehdet kiinankaalista. Kuumenna kattilallinen vettä ja keitä isoimpia lehtiä noin 3 minuuttia. Valuta hyvin. Leikkaa pois kova kantaosa ja silppua se täytteeseen. Kuumenna öljyt pannulla, lisää sipuli- ja kaalisilput, inkivääri, valkosipuli ja hienonnettu chili. Kuumenna sekoitellen, kunnes sipuli on pehmeää. Anna jäähtyä.

    Lisää seokseen mausteet, jauheliha ja riisi. Sekoita tasaiseksi.

    Levitä kaalit työlaudalle. Voit yhdistää yhteen kääryleeseen kaksi pientä lehteä asettamalla ne limittäin toistensa päälle. Lisää kukkuralusikallinen täytettä jokaiselle lehdelle ja kääri paketeiksi.

    Nosta kääryleet uunivuokaan. Sekoita voiteluliemi ja kaada kääryleiden päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia välillä kääryleitä vuoan pohjaan kertyneellä liemellä voidellen.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl Hienonnettua inkivääriä, Hienonnettua valkosipulinkynttä, Hienonnettu chili, 1 - 1,5 tl Suolaa, 0,5 tl Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025