Ananaskirsikkadrinkki | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Ananaskirsikkadrinkki

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Pirskahtelevassa kevätjuomassa maistuvat raikas minttu ja happaman kirpeä ananaskirsikka.

Ainekset

200 g
Ananaskirsikoita
1 kpl
Lime
1 kpl
Ruukku minttua
1/2 dl
Sokeria
1 1/2 l
Kivennäisvettä
Sokeria tai minttusokeria (ohje alla)
Jääpaloja

minttusokeri

2 dl
Tuoreita mintunlehtiä
2 dl
Sokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Perkaa ja huuhtele ananaskirsikat. Purista limen mehu. Hienonna 1 dl minttua. Laita ananaskirsikat teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Lisää ½ dl sokeria, minttu ja limen mehu. Soseuta. Siivilöi sose 2 litran kannuun. Painele sosetta siivilässä lusikalla, jotta kaikki mehu irtoaa. Säilytä sose jääkaapissa.

Koristele juomalasien reunat. Kaada (minttu)sokeria lautaselle. Kostuta lasien reunat limellä ja kasta sokeriin. Lisää kivennäisvesi soseen joukkoon. Kaada juoma laseihin ja viimeistele jäillä.

Minttusokeri

Pyöräytä mintunlehdet tehosekoittimessa. Lisää sokeri ja pyöritä, kunnes seos on tasaisen vihreä. Levitä minttusokeri laakeaan astiaan tai pellille leivinpaperin päälle ja anna kuivua huoneenlämmössä. Sekoita välillä. Sokerin kuivumiseen kuluu 1–2 päivää, mutta minttusokeria voi käyttää myös tuoreena.

Resepti:
Prisca Leclerc
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 27.3.2017
Muokattu: 4.12.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.