Ananaskirsikkadrinkki

Nappaa talteen!
Pirskahtelevassa kevätjuomassa maistuvat raikas minttu ja happaman kirpeä ananaskirsikka.
| 200 g | ananaskirsikoita |
| 1 kpl | lime |
| 1 kpl | ruukku minttua |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 1/2 l | kivennäisvettä |
| sokeria tai minttusokeria (ohje alla) | |
| jääpaloja | |
| Minttusokeri | |
|---|---|
| 2 dl | tuoreita mintunlehtiä |
| 2 dl | sokeria |
- 1.
Perkaa ja huuhtele ananaskirsikat. Purista limen mehu. Hienonna 1 dl minttua. Laita ananaskirsikat teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Lisää ½ dl sokeria, minttu ja limen mehu. Soseuta. Siivilöi sose 2 litran kannuun. Painele sosetta siivilässä lusikalla, jotta kaikki mehu irtoaa. Säilytä sose jääkaapissa.
Koristele juomalasien reunat. Kaada (minttu)sokeria lautaselle. Kostuta lasien reunat limellä ja kasta sokeriin. Lisää kivennäisvesi soseen joukkoon. Kaada juoma laseihin ja viimeistele jäillä.
Minttusokeri
Pyöräytä mintunlehdet tehosekoittimessa. Lisää sokeri ja pyöritä, kunnes seos on tasaisen vihreä. Levitä minttusokeri laakeaan astiaan tai pellille leivinpaperin päälle ja anna kuivua huoneenlämmössä. Sekoita välillä. Sokerin kuivumiseen kuluu 1–2 päivää, mutta minttusokeria voi käyttää myös tuoreena.
Ananaskirsikkadrinkki
Pirskahtelevassa kevätjuomassa maistuvat raikas minttu ja happaman kirpeä ananaskirsikka.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | ananaskirsikoita |
| 1 kpl | lime |
| 1 kpl | ruukku minttua |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 1/2 l | kivennäisvettä |
| sokeria tai minttusokeria (ohje alla) | |
| jääpaloja | |
Minttusokeri | |
| 2 dl | tuoreita mintunlehtiä |
| 2 dl | sokeria |
Valmistus
- 1
Perkaa ja huuhtele ananaskirsikat. Purista limen mehu. Hienonna 1 dl minttua. Laita ananaskirsikat teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Lisää ½ dl sokeria, minttu ja limen mehu. Soseuta. Siivilöi sose 2 litran kannuun. Painele sosetta siivilässä lusikalla, jotta kaikki mehu irtoaa. Säilytä sose jääkaapissa.
Koristele juomalasien reunat. Kaada (minttu)sokeria lautaselle. Kostuta lasien reunat limellä ja kasta sokeriin. Lisää kivennäisvesi soseen joukkoon. Kaada juoma laseihin ja viimeistele jäillä.
Minttusokeri
Pyöräytä mintunlehdet tehosekoittimessa. Lisää sokeri ja pyöritä, kunnes seos on tasaisen vihreä. Levitä minttusokeri laakeaan astiaan tai pellille leivinpaperin päälle ja anna kuivua huoneenlämmössä. Sekoita välillä. Sokerin kuivumiseen kuluu 1–2 päivää, mutta minttusokeria voi käyttää myös tuoreena.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












