Ananaskirsikkadrinkki

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Pirskahtelevassa kevätjuomassa maistuvat raikas minttu ja happaman kirpeä ananaskirsikka.

Ainekset

MääräAinesosa
200 gananaskirsikoita
1 kpllime
1 kplruukku minttua
1/2 dlsokeria
1 1/2 lkivennäisvettä
sokeria tai minttusokeria (ohje alla)
jääpaloja

Minttusokeri

2 dltuoreita mintunlehtiä
2 dlsokeria

Valmistus

  1. 1

    Perkaa ja huuhtele ananaskirsikat. Purista limen mehu. Hienonna 1 dl minttua. Laita ananaskirsikat teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Lisää ½ dl sokeria, minttu ja limen mehu. Soseuta. Siivilöi sose 2 litran kannuun. Painele sosetta siivilässä lusikalla, jotta kaikki mehu irtoaa. Säilytä sose jääkaapissa.

    Koristele juomalasien reunat. Kaada (minttu)sokeria lautaselle. Kostuta lasien reunat limellä ja kasta sokeriin. Lisää kivennäisvesi soseen joukkoon. Kaada juoma laseihin ja viimeistele jäillä.

    Minttusokeri

    Pyöräytä mintunlehdet tehosekoittimessa. Lisää sokeri ja pyöritä, kunnes seos on tasaisen vihreä. Levitä minttusokeri laakeaan astiaan tai pellille leivinpaperin päälle ja anna kuivua huoneenlämmössä. Sekoita välillä. Sokerin kuivumiseen kuluu 1–2 päivää, mutta minttusokeria voi käyttää myös tuoreena.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Prisca Leclerc
Kuvat:
Anna Huovinen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä