Ananassalsa

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1/2 kpltuoretta ananasta tai 5 ananasrengasta
1/2 kplkurkkua
6 kplretiisiä
3 rkllimetinmehua
1 rklöljyä
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
1 kplviipaloitu chili (halutessasi)
tuoretta minttua tai persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja leikkaa ananas pieniksi kuutioiksi. Halkaise kurkku, kaavi pois siemenet pienellä lusikalla ja leikkaa kuutioiksi. Kuutioi myös retiisit. Viipaloi chili.

    Sekoita salsan ainekset keskenään, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää öljy ja limettimehu. Anna maustua jonkin aikaa. Tarjoa esim. nyhtöbroilerin ja tortillojen kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Suolaa, 0,25 tl Mustapippuria, Viipaloitu chili (halutessasi), Tuoretta minttua tai persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä