Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ananassalsa

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1/2 kpl
Tuoretta ananasta tai 5 ananasrengasta
1/2 kpl
Kurkkua
6 kpl
Retiisiä
3 rkl
Limetinmehua
1 rkl
Öljyä
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria
1 kpl
Viipaloitu chili (halutessasi)
Tuoretta minttua tai persiljaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja leikkaa ananas pieniksi kuutioiksi. Halkaise kurkku, kaavi pois siemenet pienellä lusikalla ja leikkaa kuutioiksi. Kuutioi myös retiisit. Viipaloi chili.

Sekoita salsan ainekset keskenään, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää öljy ja limettimehu. Anna maustua jonkin aikaa. Tarjoa esim. nyhtöbroilerin ja tortillojen kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.6.2014
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

66

277

3,5 g

0,3 g

6,5 g

6,5 g

1,3 g

0,8 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl Mustapippuria,

Viipaloitu chili (halutessasi),

Tuoretta minttua tai persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli