Appelsiiniposset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Appelsiiniposset

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Kermainen posse on helppo ja suussa sulava jälkiruoka. Sitrukset tuovat siihen raikkautta, ja suklaakoristelu viimeistelee jälkiruoan. Katso posseohje! Huomaa, että posseseos jaetaan heti tarjoiluastioihin ja sen annetaan jähmettyä kylmässä vähintään neljä tuntia ennen tarjoilua.

Ruokavaliot

Ainekset

1 kpl
Appelsiini
5 dl
Kuohukermaa
1 dl
Sokeria
1/2 dl
Sitruunamehua

koristeeksi

Appelsiiniviipaleita
Suklaarouhetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese appelsiini hyvin, raasta kuori ja purista mehu. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Keitä 5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Nosta kattila pois levyltä, lisää 1/2 dl appelsiini- ja sitruunamehua sekä kuoriraaste. Jaa seos pieniin laseihin tai kahvikuppeihin. Anna jähmettyä kylmässä vähintään 4 tuntia. Koristele appelsiinilla ja suklaarouheella.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.11.2015
Muokattu: 8.1.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1449

346

29,2 g

19,5 g

19,2 g

19,2 g

0,5 g

1,8 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Appelsiiniviipaleita,

Suklaarouhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli