Appelsiiniposset

Kermainen posse on helppo ja suussa sulava jälkiruoka. Sitrukset tuovat siihen raikkautta, ja suklaakoristelu viimeistelee jälkiruoan. Katso posseohje! Huomaa, että posseseos jaetaan heti tarjoiluastioihin ja sen annetaan jähmettyä kylmässä vähintään neljä tuntia ennen tarjoilua.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kplappelsiini
5 dlkuohukermaa
1 dlsokeria
1/2 dlsitruunamehua

Koristeeksi

appelsiiniviipaleita
suklaarouhetta

Valmistus

  1. 1

    Pese appelsiini hyvin, raasta kuori ja purista mehu. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Keitä 5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Nosta kattila pois levyltä, lisää 1/2 dl appelsiini- ja sitruunamehua sekä kuoriraaste. Jaa seos pieniin laseihin tai kahvikuppeihin. Anna jähmettyä kylmässä vähintään 4 tuntia. Koristele appelsiinilla ja suklaarouheella.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Appelsiiniviipaleita, Suklaarouhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä