Aprikoosihillo - Yhteishyvä

Aprikoosihillo

???
Kappaleita
1
Jaa Somessa

Ainekset

2 kg
Aprikooseja
2 - 3 dl
Vettä
1/2 kpl
(sitruunan mehu)
1 kg
Hillosokeria

Näin teet

1

Huuhdo ja halkaise aprikoosit. Poista niistä kivet. Laita hedelmät paksupohjaiseen teräskattilaan ja lisää vesi. Kuumenna. Keitä aprikooseja miedolla lämmöllä, kunnes ne alkavat soseutua. Sekoita silloin tällöin. Lisää sitruunamehu, jos haluat hillosta hiukan happoisaa.

Sekoita joukkoon vähitellen hillosokeri. Keitä hilloa 10–15 minuuttia sekoittaen. Seisota hilloa sitten kattilassa noin 30 minuuttia ja sekoita välillä pari kertaa. Tölkitä kuuma hillo piripintaan puhtaisiin, kuumiin tölkkeihin ja sulje kannet heti.

Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 7.12.2004
Muokattu: 31.1.2019
Jaa Somessa