Aprikoosihillo | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Aprikoosihillo

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

2 kg
Aprikooseja
2 - 3 dl
Vettä
1/2 kpl
(sitruunan mehu)
1 kg
Hillosokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhdo ja halkaise aprikoosit. Poista niistä kivet. Laita hedelmät paksupohjaiseen teräskattilaan ja lisää vesi. Kuumenna. Keitä aprikooseja miedolla lämmöllä, kunnes ne alkavat soseutua. Sekoita silloin tällöin. Lisää sitruunamehu, jos haluat hillosta hiukan happoisaa.

Sekoita joukkoon vähitellen hillosokeri. Keitä hilloa 10–15 minuuttia sekoittaen. Seisota hilloa sitten kattilassa noin 30 minuuttia ja sekoita välillä pari kertaa. Tölkitä kuuma hillo piripintaan puhtaisiin, kuumiin tölkkeihin ja sulje kannet heti.

Resepti:
Pirjo Muurinen
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 7.12.2004
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.