Aprikoosihillo

Nappaa talteen!
| 2 kg | aprikooseja |
| 2 - 3 dl | vettä |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| 1 kg | hillosokeria |
- 1.
Huuhdo ja halkaise aprikoosit. Poista niistä kivet. Laita hedelmät paksupohjaiseen teräskattilaan ja lisää vesi. Kuumenna. Keitä aprikooseja miedolla lämmöllä, kunnes ne alkavat soseutua. Sekoita silloin tällöin. Lisää sitruunamehu, jos haluat hillosta hiukan happoisaa.
Sekoita joukkoon vähitellen hillosokeri. Keitä hilloa 10–15 minuuttia sekoittaen. Seisota hilloa sitten kattilassa noin 30 minuuttia ja sekoita välillä pari kertaa. Tölkitä kuuma hillo piripintaan puhtaisiin, kuumiin tölkkeihin ja sulje kannet heti.
Aprikoosihillo
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kg | aprikooseja |
| 2 - 3 dl | vettä |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| 1 kg | hillosokeria |
Valmistus
- 1
Huuhdo ja halkaise aprikoosit. Poista niistä kivet. Laita hedelmät paksupohjaiseen teräskattilaan ja lisää vesi. Kuumenna. Keitä aprikooseja miedolla lämmöllä, kunnes ne alkavat soseutua. Sekoita silloin tällöin. Lisää sitruunamehu, jos haluat hillosta hiukan happoisaa.
Sekoita joukkoon vähitellen hillosokeri. Keitä hilloa 10–15 minuuttia sekoittaen. Seisota hilloa sitten kattilassa noin 30 minuuttia ja sekoita välillä pari kertaa. Tölkitä kuuma hillo piripintaan puhtaisiin, kuumiin tölkkeihin ja sulje kannet heti.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























