Arjen jauhelihakeitto - Yhteishyvä

Arjen jauhelihakeitto

???
Annokset
4
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

400 g
Jauhelihaa
1 kpl
Sipuli
150 g
Porkkanaa
100 g
Lanttua
400 g
Perunoita
3 rkl
Tomaattisosetta
1 l
Lihalientä
Pala purjoa
100 g
(kevyt) sulatejuustoa
Mustapippuria
Tarvittaessa suolaa
Hienonnettua persiljaa

Näin teet

1

Kuori ja hienonna sipuli, kuori porkkanat, lanttu ja perunat ja leikkaa ne suikaleiksi tai ohuiksi viipaleiksi. Ruskista jauheliha kattilassa ilman rasvaa. Lisää sipuli ja kypsennä vielä hetki. Sekoita joukkoon tomaattisose ja lihaliemi. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää porkkanat ja lantut ja keitä 10–15 minuuttia. Lisää perunat ja kypsennä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Sekoita joukkoon juusto nokareina sekä purjorenkaat. Kuumenna ja tarkista maku ja lisää hienonnettu persilja.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.12.2009
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa