Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Avokado-punajuurihummusleivät

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Avokadoleipään saa makua ja mehevyyttä mausteisesta punajuurihummuksesta.

Ainekset

4 kpl
Ruisleipäviipaletta
2 kpl
Avokadoa
1/2 kpl
Limetin mehu
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1 dl
Rucolaa

Punajuurihummus

2 kpl
(250 g) keitettyä punajuurta
1 kpl
(290/175 g) esikeitettyjä kikherneitä
2 rkl
Tahinia eli seesamtahnaa
1/2 kpl
Limetin mehu
1 tl
Juustokuminaa
1/2 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
2 rkl
Oliiviöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista punajuurihummus. Kuori punajuuret ja paloittele teholeikkuriin. Lisää joukkoon kikherneet liemineen. Lisää loput ainekset ja aja tasaiseksi.

Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha leikkuulaudalle. Paloittele avokado ja sekoita kulhossa limetinmehun ja mausteiden kanssa.

Levitä punajuurihummusta leiville ja lisää päälle avokadoa sekä salaatinlehtiä.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.12.2016
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

237

992

17,0 g

2,3 g

14,0 g

3,3 g

6,8 g

4,0 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

1 dl Rucolaa,

2 rkl Tahinia eli seesamtahnaa,

1 tl Juustokuminaa,

0,5 tl Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli