Avokado-punajuurihummusleivät

Avokadoleipään saa makua ja mehevyyttä mausteisesta punajuurihummuksesta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplruisleipäviipaletta
2 kplavokadoa
1/2 kpllimetin mehu
suolaa
rouhittua mustapippuria
1 dlrucolaa

Punajuurihummus

2 kpl(250 g) keitettyä punajuurta
1 kpl(290/175 g) esikeitettyjä kikherneitä
2 rkltahinia eli seesamtahnaa
1/2 kpllimetin mehu
1 tljuustokuminaa
1/2 tlsuolaa
rouhittua mustapippuria
2 rkloliiviöljyä

Valmistus

  1. 1

    Valmista punajuurihummus. Kuori punajuuret ja paloittele teholeikkuriin. Lisää joukkoon kikherneet liemineen. Lisää loput ainekset ja aja tasaiseksi.

    Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha leikkuulaudalle. Paloittele avokado ja sekoita kulhossa limetinmehun ja mausteiden kanssa.

    Levitä punajuurihummusta leiville ja lisää päälle avokadoa sekä salaatinlehtiä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Suolaa, Rouhittua mustapippuria, 1 dl Rucolaa, 2 rkl Tahinia eli seesamtahnaa, 1 tl Juustokuminaa, 0,5 tl Suolaa, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä