Banaani-appelsiinipehmis

Arvostele resepti
2 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Hyödynnä ylimääräiset banaanit pehmikseen, johon kaneli tuo mukavaa lisämakua. Tämä välipala sopii koko perheelle.

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
2 - 3 kplbanaania
2 kplappelsiinin mehu
2 rkltomusokeria
kanelia, halutessasi
2 rklpaahdettua kaurahiutale-pähkinäsekoitusta

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja leikkaa banaanit paloiksi. Pakasta ne.

    MääräAinesosa
    2 - 3 kplbanaania
  2. 2

    Anna banaanipalojen sulaa huoneenlämmössä parikymmentä minuuttia.

  3. 3

    Siirrä banaanit monitoimikoneeseen tai tehokkaaseen tehosekoittimeen. Lisää tomusokeri ja mehu. Jauha pehmikseksi.

    MääräAinesosa
    2 rkltomusokeria
    2 kplappelsiinin mehu
  4. 4

    Ripottele pehmisannosten pinnalle kaura-pähkinäseosta ja halutessasi kanelia.

    MääräAinesosa
    kanelia, halutessasi
    2 rklpaahdettua kaurahiutale-pähkinäsekoitusta

Hyvästi hävikki: Ylimääräiset, vanhenevat banaanit kannattaa pakastaa pehmistä varten.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Kanelia, halutessasi, 2 rkl Paahdettua kaurahiutale-pähkinäsekoitusta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Anssi Vuohelainen ja Tuukka Mielonen
23.7.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä