Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Banaanimaustekakku

Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Soseuta pehmeät banaanit kakkutaikinaan.

Ainekset

3 kpl
Kypsää banaania
150 g
Margariinia
2 dl
Fariinisokeria
2 kpl
Kananmunaa
4 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Kaurahiutaleita
2 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Kanelia
1/2 tl
Neilikkaa ja inkivääriä
1 dl
Kermaa tai maitoa

Vuoan voiteluun

Margariinia
Korppujauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori banaanit ja soseuta haarukalla. Vaahdota pehmeä rasva ja fariinisokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää rasvaseokseen vuorotellen kuivia aineita, banaanisosetta ja kermaa tai maitoa.

Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, noin 1,5 litran pitkään kakkuvuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin tunti tai kunnes taikinaa ei tartu tikkuun kokeiltaessa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.9.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

256

1072

9,3 g

2,6 g

37,3 g

18,3 g

1,5 g

4,7 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Leivinjauhetta,

1 tl Kanelia,

0,5 tl Neilikkaa ja inkivääriä,

Margariinia ,

Korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli