Banaanimaustekakku

arvosana5/5

(1)arvio
12 Palaa

Soseuta pehmeät banaanit kakkutaikinaan.

Ainekset

MääräAinesosa
3 kplkypsää banaania
150 gmargariinia
2 dlfariinisokeria
2 kplkananmunaa
4 dlvehnäjauhoja
1 dlkaurahiutaleita
2 tlleivinjauhetta
1 tlkanelia
1/2 tlneilikkaa ja inkivääriä
1 dlkermaa tai maitoa

Vuoan voiteluun

margariinia
korppujauhoja

Valmistus

  1. 1

    Kuori banaanit ja soseuta haarukalla. Vaahdota pehmeä rasva ja fariinisokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää rasvaseokseen vuorotellen kuivia aineita, banaanisosetta ja kermaa tai maitoa.

    Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, noin 1,5 litran pitkään kakkuvuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin tunti tai kunnes taikinaa ei tartu tikkuun kokeiltaessa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Leivinjauhetta, 1 tl Kanelia, 0,5 tl Neilikkaa ja inkivääriä, Margariinia , Korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä