Valmista kinuski edellisenä päivänä tai muutamaa tuntia aikaisemmin, jotta se ehtii jäähtyä kunnolla. Kaada kondensoitu maito mikronkestävään kulhoon. Lämmitä sitä mikrossa puolella teholla 30–60 sekunnin jaksoissa noin 15 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes maito on muuttunut kinuskimaiseksi (valmistusaika riippuu mikron tehosta). Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä sitten jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi.
Sulata voi. Murskaa keksit esimerkiksi vahvassa muovipussissa kaulimella painellen. Sekoita voisula keksimuruun ja pähkinöihin kulhossa. Painele seos halkaisijaltaan noin 20 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä jääkaappiin noin tunniksi.
Siirrä piirakkapohja tarjoiluastiaan. Kaada kinuskimainen maito pohjalle. Viipaloi puolet banaaneista ja levitä ne kinuskille. Ripota kaneli päälle. Mausta jogurtti vaniljasokerilla. Levitä se ja loput banaaniviipaleet piirakan päälle. Koristele pähkinöillä ja kekseillä. Tarjoa heti.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
334
1400
22,3 g
12,7 g
28,1 g
15,6 g
1,6 g
4,7 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
397 g (1prk) makeutettua kondensoitua maitoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli