Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Bataattishotti

timer-icon15 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Bataattikeitto maistuu myös lasista tarjoiltuna. Mausteinen bataattishotti sopii brunssille tai illanistujaisten alkuun.

Ainekset

1 kpl
Iso (600 g) bataatti
1 kpl
Iso sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
Öljyä
1 tl
Juustokuminaa
Currya
4 dl
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutio
2 dl
Kookoskermaa
1 tl
Sambal oelek -chilitahnaa
Suolaa

Koristeeksi

Auringonkukansiemeniä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja paloittele bataatti. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa juustokuminan ja curryn kanssa. Lisää vesi, liemikuutio ja kookoskerma. Keitä kunnes bataatit ovat täysin kypsiä. Mausta chilitahnalla ja suolalla. Soseuta tasaiseksi. Paahda koristeeksi auringonkukansiemeniä kuivalla pannulla.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.10.2014
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

134

560

12,2 g

6,8 g

5,0 g

2,2 g

1,0 g

1,2 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

1 tl Juustokuminaa,

Currya,

4 dl Vettä,

1 tl Sambal oelek -chilitahnaa,

Suolaa,

Auringonkukansiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli