Béarnaisekastike
15 min
4 Annosta
Bearnaisekastike sopii hyvin kalan sekä perunoiden kaveriksi. Valmista resepti hieman ennen tarjoilua!
Ainekset
Valmistus
1
Leikkaa huoneenlämpöinen voi valmiiksi pieniksi kuutioiksi ja jätä sivuun odottamaan. Mittaa sipuli, pippuri, rakuuna, etikka ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä ilman kantta, kunnes nestemäärästä on puolet jäljellä.
200 g
Voita
5 kpl
Kokonaista mustapippuria
1 rkl
Hienoksi silputtua sipulia
1 tl
Kuivattua rakuunaa
1/2 dl
Vettä
1/2 dl
Valkoviinietikkaa
2
Siivilöi liemi teräskulhoon ja nosta kulho kiehuvaa vettä sisältävän kattilan päälle.
3
Lisää keltuaiset ja vatkaa voimakkaasti, kunnes kastike sakenee.
3 kpl
Kananmunankeltuaista
4
Lisää voi muutama kuutio kerrallaan koko ajan vatkaten.
200 g
Voita
5
Kun kaikki voi on sekoittunut, nosta kulho pois kattilan päältä.
6
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Mausta persiljalla.
1 rkl
Silputtua tuoretta persiljaa
Lisää aiheesta
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.4.2012
|Muokattu: 31.8.2020
Ravintosisältö
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.