Bolognese jauhiksesta

Arvostele resepti
4 Annosta

20 min

Keitä porkkanaraasteella rikastettu tomaattikastike, höystä se vegejauhiksella ja tarjoa kuitupitoisten täysjyvänuudeleiden kanssa. Kastikkeen lisukkeeksi sopii myös pasta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kpliso porkkana
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
1 rklrypsiöljyä
1 kpl(390 g) yrttimaustettua tomaattimurskaa
2 dlvettä
3/4 tlsuolaa
1 tlsavupaprikajauhetta
1/2 tlsokeria
1 pkt (250 g) jauhista (mifu)

Lisäksi

250 gtäysjyvänuudelia
juustoraastetta
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja raasta porkkana. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kasarissa tai pannussa. Lisää porkkana, sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista pari minuuttia. Lisää tomaattimurska. Huljuta 2 dl vettä tomaattimurskapurkissa ja kaada pannuun. Lisää mausteet. Anna kiehua keskilämmöllä 6–8 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kpliso porkkana
    1 kplsipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 rklrypsiöljyä
    1 kpl(390 g) yrttimaustettua tomaattimurskaa
    2 dlvettä
    1/2 tlsokeria
    3/4 tlsuolaa
  2. 2

    Keitä nuudelit kevyesti suolalla maustetussa vedessä (½ tl suolaa/1 l vettä) kypsäksi. Valuta nuudelit siivilässä.

    MääräAinesosa
    250 gtäysjyvänuudelia
  3. 3

    Tarkista kastikkeen maku ja mausta tarvittaessa lisäämällä suolaa ja sokeria. Sekoita jauhis kastikkeeseen. Kuumenna pari minuuttia.

    MääräAinesosa
    1/2 tlsokeria
    3/4 tlsuolaa
    1 pkt (250 g) jauhista (mifu)
  4. 4

    Kaada nuudelit tarjoilu-astiaan ja kastike päälle. Lisää pinnalle juustoraastetta ja mustapippuria.

    MääräAinesosa
    juustoraastetta
    rouhittua mustapippuria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 2 dl Vettä, 0.75 tl suolaa, 1 tl Savupaprikajauhetta, 0.5 tl Sokeria, pkt (250 g) jauhista (mifu), Juustoraastetta, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Amanda Aho
17.9.2018
|
Päivitetty: 29.9.2025

Samankaltaisia reseptejä