Bolognese jauhiksesta
Ainekset
Lisäksi
Valmistus
Kuori ja raasta porkkana. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kasarissa tai pannussa. Lisää porkkana, sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista pari minuuttia. Lisää tomaattimurska. Huljuta 2 dl vettä tomaattimurskapurkissa ja kaada pannuun. Lisää mausteet. Anna kiehua keskilämmöllä 6–8 minuuttia.
Keitä nuudelit kevyesti suolalla maustetussa vedessä (½ tl suolaa/1 l vettä) kypsäksi. Valuta nuudelit siivilässä.
Tarkista kastikkeen maku ja mausta tarvittaessa lisäämällä suolaa ja sokeria. Sekoita jauhis kastikkeeseen. Kuumenna pari minuuttia.
Kaada nuudelit tarjoilu-astiaan ja kastike päälle. Lisää pinnalle juustoraastetta ja mustapippuria.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
254
1066
5,5 g
1,0 g
42,8 g
1,5 g
2,8 g
6,3 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
2 dl Vettä,
0,75 tl suolaa,
1 tl Savupaprikajauhetta,
0,5 tl Sokeria,
pkt (250 g) jauhista (mifu),
Juustoraastetta,
Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli