Bolognese jauhiksesta | Pasta | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Bolognese jauhiksesta

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Keitä porkkanaraasteella rikastettu tomaattikastike, höystä se maidosta valmistetulla jauhiksella ja tarjoa terveellisten täysjyvänuudeleiden kanssa.

Ruokavaliot

Ainekset

1 kpl
Iso porkkana
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Rypsiöljyä
1 kpl
(390 g) yrttimaustettua tomaattimurskaa
2 dl
Vettä
3/4 tl
(¾ tl) suolaa
1 tl
Savupaprikajauhetta
Sokeria
1
pkt (250 g) jauhista (mifu)

lisäksi

250 g
Täysjyvänuudelia
Juustoraastetta
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja raasta porkkana. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kasarissa tai pannussa. Lisää porkkana, sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista pari minuuttia. Lisää tomaattimurska. Huljuta 2 dl vettä tomaattimurskapurkissa ja kaada pannuun. Lisää mausteet. Anna kiehua keskilämmöllä 6–8 minuuttia.

1 kpl
Iso porkkana
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Rypsiöljyä
1 kpl
(390 g) yrttimaustettua tomaattimurskaa
2 dl
Vettä
Sokeria
3/4 tl
(¾ tl) suolaa
2

Keitä nuudelit kevyesti suolalla maustetussa vedessä (½ tl suolaa/1 l vettä) kypsäksi. Valuta nuudelit siivilässä.

250 g
Täysjyvänuudelia
3

Tarkista kastikkeen maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja sokerilla. Sekoita Jauhis kastikkeeseen. Kuumenna pari minuuttia.

Sokeria
3/4 tl
(¾ tl) suolaa
1
pkt (250 g) jauhista (mifu)
4

Kaada nuudelit tarjoilu-astiaan ja kastike päälle. Lisää pinnalle juustoraastetta ja mustapippuria.

Juustoraastetta
Rouhittua mustapippuria
Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Amanda Aho
Julkaistu: 10.9.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1066

254

5,5 g

1,0 g

42,8 g

1,5 g

2,8 g

6,3 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

2 dl Vettä,

0,75 tl (¾ tl) suolaa,

1 tl Savupaprikajauhetta,

Sokeria,

pkt (250 g) jauhista (mifu),

Juustoraastetta,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli