Kuori ja raasta porkkana. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kasarissa tai pannussa. Lisää porkkana, sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista pari minuuttia. Lisää tomaattimurska. Huljuta 2 dl vettä tomaattimurskapurkissa ja kaada pannuun. Lisää mausteet. Anna kiehua keskilämmöllä 6–8 minuuttia.
Keitä nuudelit kevyesti suolalla maustetussa vedessä (½ tl suolaa/1 l vettä) kypsäksi. Valuta nuudelit siivilässä.
Tarkista kastikkeen maku ja mausta tarvittaessa lisäämällä suolaa ja sokeria. Sekoita jauhis kastikkeeseen. Kuumenna pari minuuttia.
Kaada nuudelit tarjoilu-astiaan ja kastike päälle. Lisää pinnalle juustoraastetta ja mustapippuria.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
254
1066
5,5 g
1,0 g
42,8 g
1,5 g
2,8 g
6,3 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
2 dl Vettä,
0,75 tl suolaa,
1 tl Savupaprikajauhetta,
0,5 tl Sokeria,
pkt (250 g) jauhista (mifu),
Juustoraastetta,
Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli