Bolognese jauhiksesta
20 min

Nappaa talteen!
Keitä porkkanaraasteella rikastettu tomaattikastike, höystä se vegejauhiksella ja tarjoa kuitupitoisten täysjyvänuudeleiden kanssa. Kastikkeen lisukkeeksi sopii myös pasta.
| 1 kpl | iso porkkana |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | (390 g) yrttimaustettua tomaattimurskaa |
| 2 dl | vettä |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1 tl | savupaprikajauhetta |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1 | pkt (250 g) jauhista (mifu) |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 250 g | täysjyvänuudelia |
| juustoraastetta | |
| rouhittua mustapippuria | |
- 1.
Kuori ja raasta porkkana. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kasarissa tai pannussa. Lisää porkkana, sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista pari minuuttia. Lisää tomaattimurska. Huljuta 2 dl vettä tomaattimurskapurkissa ja kaada pannuun. Lisää mausteet. Anna kiehua keskilämmöllä 6–8 minuuttia.
- 2.
Keitä nuudelit kevyesti suolalla maustetussa vedessä (½ tl suolaa/1 l vettä) kypsäksi. Valuta nuudelit siivilässä.
- 3.
Tarkista kastikkeen maku ja mausta tarvittaessa lisäämällä suolaa ja sokeria. Sekoita jauhis kastikkeeseen. Kuumenna pari minuuttia.
- 4.
Kaada nuudelit tarjoilu-astiaan ja kastike päälle. Lisää pinnalle juustoraastetta ja mustapippuria.
Bolognese jauhiksesta
Keitä porkkanaraasteella rikastettu tomaattikastike, höystä se vegejauhiksella ja tarjoa kuitupitoisten täysjyvänuudeleiden kanssa. Kastikkeen lisukkeeksi sopii myös pasta.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | iso porkkana |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | (390 g) yrttimaustettua tomaattimurskaa |
| 2 dl | vettä |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1 tl | savupaprikajauhetta |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1 | pkt (250 g) jauhista (mifu) |
Lisäksi | |
| 250 g | täysjyvänuudelia |
| juustoraastetta | |
| rouhittua mustapippuria | |
Valmistus
- 1
Kuori ja raasta porkkana. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kasarissa tai pannussa. Lisää porkkana, sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista pari minuuttia. Lisää tomaattimurska. Huljuta 2 dl vettä tomaattimurskapurkissa ja kaada pannuun. Lisää mausteet. Anna kiehua keskilämmöllä 6–8 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl iso porkkana 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 1 rkl rypsiöljyä 1 kpl (390 g) yrttimaustettua tomaattimurskaa 2 dl vettä 1/2 tl sokeria 3/4 tl suolaa - 2
Keitä nuudelit kevyesti suolalla maustetussa vedessä (½ tl suolaa/1 l vettä) kypsäksi. Valuta nuudelit siivilässä.
Määrä Ainesosa 250 g täysjyvänuudelia - 3
Tarkista kastikkeen maku ja mausta tarvittaessa lisäämällä suolaa ja sokeria. Sekoita jauhis kastikkeeseen. Kuumenna pari minuuttia.
Määrä Ainesosa 1/2 tl sokeria 3/4 tl suolaa 1 pkt (250 g) jauhista (mifu) - 4
Kaada nuudelit tarjoilu-astiaan ja kastike päälle. Lisää pinnalle juustoraastetta ja mustapippuria.
Määrä Ainesosa juustoraastetta rouhittua mustapippuria
Ravintosisältö
257
Energiaa kcal
1078
Energiaa kj
5,5 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
43,3 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
6,5 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
257
Energiaa kcal
1078
Energiaa kj
5,5 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
43,3 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
6,5 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 2 dl Vettä, 0.75 tl suolaa, 1 tl Savupaprikajauhetta, 0.5 tl Sokeria, pkt (250 g) jauhista (mifu), Juustoraastetta, Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























