Borssipata

Arvostele resepti
4 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Pitkään hautunut borssipata on hyvää sydäntalven syötävää. Pata saa upean punaisen värinsä punajuurista.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 g(1 pkt) porsaanlihasuikaleita
1 rklöljyä
1 kplsipuli
4 dlkasvislientä
1 tlsuolaa
1 rklpunaviinietikkaa
1 tlmustapippuria
1 kpllaakerinlehti
500 gvalkokaalia
2 kplpunajuurta
2 rklranskankermaa
2 rklpersiljasilppua

Valmistus

  1. 1

    Ruskista porsaan suikaleet öljyssä kuumalla pannulla. Lisää viipaloidut sipulit, kasvisliemi ja mausteet. Anna hautua kannen alla 20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    400 g(1 pkt) porsaanlihasuikaleita
    1 rklöljyä
    1 kplsipuli
    4 dlkasvislientä
    1 tlsuolaa
    1 rklpunaviinietikkaa
    1 tlmustapippuria
    1 kpllaakerinlehti
  2. 2

    Lisää ohuiksi suikaloitu kaali ja punajuuret. Anna hautua vielä noin 45 minuuttia.

    MääräAinesosa
    500 gvalkokaalia
    2 kplpunajuurta
  3. 3

    Lisää lopuksi ranskankerma. Ripottele pinnalle persiljasilppua juuri ennen tarjoilua.

    MääräAinesosa
    2 rklpersiljasilppua
    2 rklranskankermaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl Laakerinlehti.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025