Broileri-pestopasta

arvosana5/5

(3)arviota
4 Annosta

15 min

Helppo ja nopea nuorison suosikkipasta maustetaan punaisella pestolla ja väritetään tuoreilla kasviksilla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 g(1 pkt) broilerin fileesuikaleita
1 rklrypsiöljyä
1/2 tlsuolaa
1 kplsitruuna
300 gtäysjyväpastaa
3 - 4 rklpunaista pestoa
250 g(1 rasia) kirsikkatomaatteja
100 g(1 rasia) babypinaattia
3 rklauringonkukansiemeniä
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Mittaa rypsiöljy pannulle ja kuumenna. Lisää broilerisuikaleet ja paista 6–8 minuuttia. Mausta suolalla.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä
    300 g(1 pkt) broilerin fileesuikaleita
    1/2 tlsuolaa
  2. 2

    Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu. Lisää kuoriraaste- ja mehu broilerisuikaleiden joukkoon.

    MääräAinesosa
    1 kplsitruuna
  3. 3

    Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsä pasta lävikössä ja kaada takaisin kattilaan. Sekoita punaista pestoa ja broilerin fileesuikaleet joukkoon.

    MääräAinesosa
    300 gtäysjyväpastaa
    3 - 4 rklpunaista pestoa
  4. 4

    Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit. Huuhtele pinaatti ja taputtele kuivaksi talouspaperilla. Sekoita tomaatit, pinaatti ja siemenet pastan joukkoon. Mausta mustapippurilla.

    MääräAinesosa
    250 g(1 rasia) kirsikkatomaatteja
    100 g(1 rasia) babypinaattia
    3 rklauringonkukansiemeniä
    rouhittua mustapippuria

Vinkki: Kokeile babypinaatin tilalla rucolaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Suolaa, 100 g (1 rasia) babypinaattia, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
11.7.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä