Broileri-pestopasta | Pasta | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Broileri-pestopasta
Play

Broileri-pestopasta

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Helppo ja nopea nuorison suosikkipasta maustetaan punaisella pestolla ja väritetään tuoreilla kasviksilla.

Ainekset

300 g
(1 pkt) broilerin fileesuikaleita
1 rkl
Rypsiöljyä
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Sitruuna
300 g
Täysjyväpastaa
3 - 4 rkl
Punaista pestoa
250 g
(1 rasia) kirsikkatomaatteja
100 g
(1 rasia) babypinaattia tai rucolaa
3 rkl
Auringonkukansiemeniä
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Mittaa rypsiöljy pannulle ja kuumenna. Lisää broilerisuikaleet ja paista 6–8 minuuttia. Mausta suolalla.

1 rkl
Rypsiöljyä
300 g
(1 pkt) broilerin fileesuikaleita
1/2 tl
Suolaa
2

Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu. Lisää kuoriraaste- ja mehu broilerisuikaleiden joukkoon.

1 kpl
Sitruuna
3

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsä pasta lävikössä ja kaada takaisin kattilaan. Sekoita punaista pestoa ja broilerin fileesuikaleet joukkoon.

300 g
Täysjyväpastaa
3 - 4 rkl
Punaista pestoa
4

Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit. Huuhtele pinaatti ja taputtele kuivaksi talouspaperilla. Sekoita tomaatit, pinaatti ja siemenet pastan joukkoon. Mausta mustapippurilla.

250 g
(1 rasia) kirsikkatomaatteja
100 g
(1 rasia) babypinaattia tai rucolaa
3 rkl
Auringonkukansiemeniä
Rouhittua mustapippuria
5

Vinkki: Tuplaa raaka-aineiden määrä, jos nuorisoa on jääkaapilla jonoksi asti.

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 28.6.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2020

483

16,5 g

2,0 g

54,0 g

4,5 g

4,5 g

26,5 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

100 g (1 rasia) babypinaattia tai rucolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli