Bruschetta - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Bruschetta

Bruschetta
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Uunin lämpötila
225°C
Ruokavalio
Tomaatilla täytetyt bruschetta-leivät ovat italialainen klassikko. Tarjoa bruschettat alkupalana tai lisukkeena esimerkiksi keiton kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

1 dl
Oliiveja
8 kpl
kirsikkatomaattia
1/3 kpl
ruukkua basilikaa
8 kpl
vaaleaa leipäviipaletta
3/4 dl
punaista pestoa
1 1/2 dl
Juustoraastetta
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

Vinkki: Parhaat bruschettat syntyvät hieman kuivahtaneesta leivästä. Myös jääkaappiin unohtuneet juustonkannikat kannattaa hyödyntää bruschettoihin.

Näin teet

1

Säädä uuni 225 asteeseen.

2

Viipaloi oliivit. Kuutioi tomaatit pieniksi paloiksi. Silppua basilika.

1 dl
Oliiveja
8 kpl
kirsikkatomaattia
1/3 kpl
ruukkua basilikaa
3

Laita leipäviipaleet leivinpaperille pellille. Levitä pesto leiville. Jaa oliiviviipaleet ja juustoraaste peston päälle. Paista uunin keskitasolla 5–7 minuuttia.

3/4 dl
punaista pestoa
1 1/2 dl
Juustoraastetta
8 kpl
vaaleaa leipäviipaletta
4

Lisää tomaattikuutiot ja basilika kuumien leipien päälle. Ripottele päälle pippuria. Tarjoa bruschettat kuumina tai haaleaksi jäähtyneinä.

1/4 tl
rouhittua mustapippuria
Resepti
Minna Saarni, Taina Salovaara
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 28.2.2006
Muokattu: 3.7.2019