Bruschetta

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

15 min

Tomaatilla täytetyt bruschetta-leivät ovat italialainen klassikko. Tarjoa bruschettat alkupalana tai lisukkeena esimerkiksi keiton kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 dloliiveja
8 kplkirsikkatomaattia
1/3 kplruukkua basilikaa
8 kplvaaleaa leipäviipaletta
3/4 dlpunaista pestoa
1 1/2 dljuustoraastetta
1/4 tlrouhittua mustapippuria

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 225 asteeseen.

  2. 2

    Viipaloi oliivit. Kuutioi tomaatit. Hienonna basilika.

    MääräAinesosa
    1 dloliiveja
    8 kplkirsikkatomaattia
    1/3 kplruukkua basilikaa
  3. 3

    Laita leipäviipaleet leivinpaperille pellille. Levitä pesto leiville. Jaa oliiviviipaleet ja juustoraaste peston päälle. Paista uunin keskitasolla 5–7 minuuttia.

    MääräAinesosa
    3/4 dlpunaista pestoa
    1 1/2 dljuustoraastetta
    8 kplvaaleaa leipäviipaletta
  4. 4

    Lisää tomaattikuutiot ja basilika kuumien leipien päälle. Ripottele päälle pippuria. Tarjoa bruschettat kuumina tai haaleaksi jäähtyneinä.

    MääräAinesosa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria

Vinkki: Parhaat bruschettat syntyvät hieman kuivahtaneesta leivästä. Myös jääkaappiin unohtuneet juustonkannikat kannattaa hyödyntää bruschettoihin.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Sanna Autio, Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä