Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Cajun-ravut

Cajun-ravut

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Pohjoismaissa ravut nautitaan perinteisesti tilliliemessä keitettyinä ja paahtoleivän kera. Amerikan etelävaltioissa ravut maustetaan tulisesti ja mukana tarjoillaan maissia, perunaa ja mausteista makkaraa. Rapujen tulisuutta voit säädellä chilikastikkeen ja cayennepippurin määrää muuttamalla.

Ainekset

vettä
1 kpl
sipuli
1 kpl
sitruuna
1 kpl
valkosipuli
2 kpl
laakerinlehteä
2 rkl
hot sauce -chilikastiketta
4 kpl
maissintähkää
4 - 8 kpl
perunaa (bellarosa tai rosamunda)
2 kg
pakasterapuja
4 kpl
Kulman Keittiön chorizo-tuoremakkaraa

mausteseos

1 tl
cayennepippuria
2 rkl
suolaa
1 rkl
sinappijauhetta
2 tl
mustapippuria
2 tl
inkiväärijauhetta
2 tl
savupaprikajauhetta
1 tl
valkopippurijauhetta
1 tl
muskottipähkinää
1 tl
jauhettua neilikkaa
1 tl
maustepippuria
1/2 tl
chililastuja
1/4 tl
kanelia
1/2 tl
jauhettua kardemummaa
1/2 tl
muskottikukkaa

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Sekoita mausteseoksen mausteet. Jos et löydä kaikkia kaupasta, voit jättää ne pois.

2 rkl
suolaa
1/2 tl
muskottikukkaa
1/2 tl
jauhettua kardemummaa
1/4 tl
kanelia
1/2 tl
chililastuja
1 tl
maustepippuria
1 tl
jauhettua neilikkaa
1 tl
muskottipähkinää
1 tl
valkopippurijauhetta
2 tl
savupaprikajauhetta
2 tl
inkiväärijauhetta
2 tl
mustapippuria
1 rkl
sinappijauhetta
1 tl
cayennepippuria
2

Täytä kattila vedellä, lisää puolitetut sipuli, sitruuna, valkosipuli, laakerinlehdet, chilikastike ja mausteseos ja kiehauta.

vettä
1 kpl
sipuli
1 kpl
sitruuna
1 kpl
valkosipuli
2 kpl
laakerinlehteä
2 rkl
hot sauce -chilikastiketta
3

Pilko maissintähkät kolmeen osaan ja jos perunat ovat isoja paloittele ne pienemmiksi, reilun 7-10 cm kokoisiksi kuutioksi. Lisää perunat ja maissintähkät ja keitä perunat lähes kypsäksi.

4 kpl
maissintähkää
4 - 8 kpl
perunaa (bellarosa tai rosamunda)
4

Ruskista makkaranpalat pannussa. Lisää lopuksi makkarat ja ravut ja anna porista kunnes perunat ja makkarat ovat kypsiä ja ravut kuumia. Valuta liemi ja tarjoile isolta vadilta tai perinteiseen Louisianan tyyliin suoraan sanomalehdillä vuoratulta puutarhapöydältä.

4 kpl
Kulman Keittiön chorizo-tuoremakkaraa
2 kg
pakasterapuja

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 23.7.2018
Muokattu: 15.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

711

2978

11,3 g

2,8 g

59,0 g

6,8 g

8,8 g

82,3 g

13,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

vettä,

2 kpl laakerinlehteä,

2 rkl hot sauce -chilikastiketta,

1 rkl sinappijauhetta,

2 tl inkiväärijauhetta,

1 tl muskottipähkinää,

1 tl jauhettua neilikkaa,

0,5 tl chililastuja,

0,25 tl kanelia,

0,5 tl jauhettua kardemummaa,

0,5 tl muskottikukkaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli