Yhteistyössä: Kulman Keittiö

60 min

Nappaa talteen!
Pohjoismaissa ravut nautitaan perinteisesti tilliliemessä keitettyinä ja paahtoleivän kera. Amerikan etelävaltioissa ravut maustetaan tulisesti ja mukana tarjoillaan maissia, perunaa ja mausteista makkaraa. Rapujen tulisuutta voit säädellä chilikastikkeen ja cayennepippurin määrää muuttamalla.
| vettä | |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | sitruuna |
| 1 kpl | valkosipuli |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
| 2 rkl | hot sauce -chilikastiketta |
| 4 kpl | maissintähkää |
| 4 - 8 kpl | perunaa (bellarosa tai rosamunda) |
| 2 kg | pakasterapuja |
| 4 kpl | chorizo-tuoremakkaraa |
| Mausteseos | |
|---|---|
| 1 tl | cayennepippuria |
| 2 rkl | suolaa |
| 1 rkl | sinappijauhetta |
| 2 tl | mustapippuria |
| 2 tl | inkiväärijauhetta |
| 2 tl | savupaprikajauhetta |
| 1 tl | valkopippurijauhetta |
| 1 tl | muskottipähkinää |
| 1 tl | jauhettua neilikkaa |
| 1 tl | maustepippuria |
| 1/2 tl | chililastuja |
| 1/4 tl | kanelia |
| 1/2 tl | jauhettua kardemummaa |
| 1/2 tl | muskottikukkaa |
Sekoita mausteseoksen mausteet. Jos et löydä kaikkia kaupasta, voit jättää ne pois.
Täytä kattila vedellä, lisää puolitetut sipuli, sitruuna, valkosipuli, laakerinlehdet, chilikastike ja mausteseos ja kiehauta.
Pilko maissintähkät kolmeen osaan ja jos perunat ovat isoja paloittele ne pienemmiksi, reilun 7-10 cm kokoisiksi kuutioksi. Lisää perunat ja maissintähkät ja keitä perunat lähes kypsäksi.
Ruskista makkaranpalat pannussa. Lisää lopuksi makkarat ja ravut ja anna porista kunnes perunat ja makkarat ovat kypsiä ja ravut kuumia. Valuta liemi ja tarjoile isolta vadilta tai perinteiseen Louisianan tyyliin suoraan sanomalehdillä vuoratulta puutarhapöydältä.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Pohjoismaissa ravut nautitaan perinteisesti tilliliemessä keitettyinä ja paahtoleivän kera. Amerikan etelävaltioissa ravut maustetaan tulisesti ja mukana tarjoillaan maissia, perunaa ja mausteista makkaraa. Rapujen tulisuutta voit säädellä chilikastikkeen ja cayennepippurin määrää muuttamalla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| vettä | |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | sitruuna |
| 1 kpl | valkosipuli |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
| 2 rkl | hot sauce -chilikastiketta |
| 4 kpl | maissintähkää |
| 4 - 8 kpl | perunaa (bellarosa tai rosamunda) |
| 2 kg | pakasterapuja |
| 4 kpl | chorizo-tuoremakkaraa |
Mausteseos | |
| 1 tl | cayennepippuria |
| 2 rkl | suolaa |
| 1 rkl | sinappijauhetta |
| 2 tl | mustapippuria |
| 2 tl | inkiväärijauhetta |
| 2 tl | savupaprikajauhetta |
| 1 tl | valkopippurijauhetta |
| 1 tl | muskottipähkinää |
| 1 tl | jauhettua neilikkaa |
| 1 tl | maustepippuria |
| 1/2 tl | chililastuja |
| 1/4 tl | kanelia |
| 1/2 tl | jauhettua kardemummaa |
| 1/2 tl | muskottikukkaa |
Sekoita mausteseoksen mausteet. Jos et löydä kaikkia kaupasta, voit jättää ne pois.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 rkl | suolaa |
| 1/2 tl | muskottikukkaa |
| 1/2 tl | jauhettua kardemummaa |
| 1/4 tl | kanelia |
| 1/2 tl | chililastuja |
| 1 tl | maustepippuria |
| 1 tl | jauhettua neilikkaa |
| 1 tl | muskottipähkinää |
| 1 tl | valkopippurijauhetta |
| 2 tl | savupaprikajauhetta |
| 2 tl | inkiväärijauhetta |
| 2 tl | mustapippuria |
| 1 rkl | sinappijauhetta |
| 1 tl | cayennepippuria |
Täytä kattila vedellä, lisää puolitetut sipuli, sitruuna, valkosipuli, laakerinlehdet, chilikastike ja mausteseos ja kiehauta.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| vettä | |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | sitruuna |
| 1 kpl | valkosipuli |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
| 2 rkl | hot sauce -chilikastiketta |
Pilko maissintähkät kolmeen osaan ja jos perunat ovat isoja paloittele ne pienemmiksi, reilun 7-10 cm kokoisiksi kuutioksi. Lisää perunat ja maissintähkät ja keitä perunat lähes kypsäksi.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | maissintähkää |
| 4 - 8 kpl | perunaa (bellarosa tai rosamunda) |
Ruskista makkaranpalat pannussa. Lisää lopuksi makkarat ja ravut ja anna porista kunnes perunat ja makkarat ovat kypsiä ja ravut kuumia. Valuta liemi ja tarjoile isolta vadilta tai perinteiseen Louisianan tyyliin suoraan sanomalehdillä vuoratulta puutarhapöydältä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | chorizo-tuoremakkaraa |
| 2 kg | pakasterapuja |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
714
Energiaa kcal
2990
Energiaa kj
11,3 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
59,5 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
8,8 g
Kuituja
82,5 g
Proteiinia
13,2 g
Suolaa
714
Energiaa kcal
2990
Energiaa kj
11,3 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
59,5 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
8,8 g
Kuituja
82,5 g
Proteiinia
13,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: vettä, 2 kpl laakerinlehteä, 2 rkl hot sauce -chilikastiketta, 1 rkl sinappijauhetta, 2 tl inkiväärijauhetta, 1 tl muskottipähkinää, 1 tl jauhettua neilikkaa, 0.5 tl chililastuja, 0.25 tl kanelia, 0.5 tl jauhettua kardemummaa, 0.5 tl muskottikukkaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli