Cajun-ravut - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Cajun-ravut

Cajun-ravut
Annokset
4
Valmistusaika
Tunti
Pohjoismaissa ravut nautitaan perinteisesti tilliliemessä keitettyinä ja paahtoleivän kera. Amerikan etelävaltioissa ravut maustetaan tulisesti ja mukana tarjoillaan maissia, perunaa ja mausteista makkaraa. Rapujen tulisuutta voit säädellä chilikastikkeen ja cayennepippurin määrää muuttamalla.
Jaa Somessa

Ainekset

vettä
Sipuli
Sitruuna
Valkosipuli
2 kpl
laakerinlehteä
2 rkl
hot sauce -chilikastiketta
4 kpl
maissintähkää
4 - 8 kpl
perunaa (bellarosa tai rosamunda)
2 kg
pakasterapuja
4 kpl
Kulman Keittiön chorizo-tuoremakkaraa

MAUSTESEOS

1 tl
cayennepippuria
2 rkl
suolaa
1 rkl
sinappijauhetta
2 tl
mustapippuria
2 tl
inkiväärijauhetta
2 tl
savupaprikajauhetta
1 tl
valkopippurijauhetta
1 tl
muskottipähkinää
1 tl
jauhettua neilikkaa
1 tl
maustepippuria
1/2 tl
chililastuja
1/4 tl
kanelia
1/2 tl
jauhettua kardemummaa
1/2 tl
muskottikukkaa

Näin teet

1

Sekoita mausteseoksen mausteet. Jos et löydä kaikkia kaupasta, voit jättää ne pois.

2

Täytä kattila vedellä, lisää puolitetut sipuli, sitruuna, valkosipuli, laakerinlehdet, chilikastike ja mausteseos ja kiehauta.

vettä
Sipuli
Sitruuna
Valkosipuli
2 kpl
laakerinlehteä
2 rkl
hot sauce -chilikastiketta
3

Pilko maissintähkät kolmeen osaan ja jos perunat ovat isoja paloittele ne pienemmiksi, reilun 7-10 cm kokoisiksi kuutioksi. Lisää perunat ja maissintähkät ja keitä perunat lähes kypsäksi.

4 kpl
maissintähkää
4 - 8 kpl
perunaa (bellarosa tai rosamunda)
4

Ruskista makkaranpalat pannussa. Lisää lopuksi makkarat ja ravut ja anna porista kunnes perunat ja makkarat ovat kypsiä ja ravut kuumia. Valuta liemi ja tarjoile isolta vadilta tai perinteiseen Louisianan tyyliin suoraan sanomalehdillä vuoratulta puutarhapöydältä.

4 kpl
Kulman Keittiön chorizo-tuoremakkaraa
2 kg
pakasterapuja
Kuvat
TOK
Julkaistu: 23.7.2018
Muokattu: 5.9.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja59 g234 g
Proteiinia80 g319 g
Rasvaa6 g23 g
Kuituja8 g30 g
Energiaa kj2693 10771
Energiaa kcal643 2573

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • vettä

  • Sipuli

  • Sitruuna

  • Valkosipuli

  • 2 kpl laakerinlehteä

  • 2 rkl hot sauce -chilikastiketta

  • 4 kpl Kulman Keittiön chorizo-tuoremakkaraa

  • 1 tl cayennepippuria

  • 1 rkl sinappijauhetta

  • 2 tl inkiväärijauhetta

  • 2 tl savupaprikajauhetta

  • 1 tl muskottipähkinää

  • 1 tl jauhettua neilikkaa

  • 1 tl maustepippuria

  • 0.5 tl chililastuja

  • 0.25 tl kanelia

  • 0.5 tl jauhettua kardemummaa

  • 0.5 tl muskottikukkaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja59 g234 g
Proteiinia80 g319 g
Rasvaa6 g23 g
Kuituja8 g30 g
Energiaa kj2693 10771
Energiaa kcal643 2573

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • vettä

  • Sipuli

  • Sitruuna

  • Valkosipuli

  • 2 kpl laakerinlehteä

  • 2 rkl hot sauce -chilikastiketta

  • 4 kpl Kulman Keittiön chorizo-tuoremakkaraa

  • 1 tl cayennepippuria

  • 1 rkl sinappijauhetta

  • 2 tl inkiväärijauhetta

  • 2 tl savupaprikajauhetta

  • 1 tl muskottipähkinää

  • 1 tl jauhettua neilikkaa

  • 1 tl maustepippuria

  • 0.5 tl chililastuja

  • 0.25 tl kanelia

  • 0.5 tl jauhettua kardemummaa

  • 0.5 tl muskottikukkaa

Kuvat
TOK

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.