Chili con carne -jauhelihakeitto - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Chili con carne -jauhelihakeitto

???
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Ruokavalio
Chili con carne -jauhelihakeitto on mausteinen keitto, jonka kanssa maistuvat ranskankerma ja maissilastut.
Jaa Somessa

Ainekset

400 g
Jauhelihaa
1 kpl
Sipuli
1/2 kpl
Punaista chiliä (mieto lajike)
2 kpl
(500 g) tomaattimurskaa
5 dl
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutio
1 tl
Sokeria
Rouhittua mustapippuria
1 tl
Suolaa
1 tl
Kuivattua oreganoa
1 kpl
(n. 400 g) säilykepapuja
1 kpl
(n. 400 g) säilykemaissia

TARJOILUUN

1 kpl
Ranskankemaa
Maissilastuja

Näin teet

1

Kuori ja silppua sipuli. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää silputtu sipuli ja chili. Kuullota pehmeäksi. Lisää tomaattimurska, vesi, liemikuutio, sokeri, pippuri, suola ja oregano. Keitä 15 minuuttia. Jos keitto on liian sakeaa, lisää vettä. Lisää valutetut pavut ja maissi. Keitä muutama minuutti. Tarjoa ranskankerman ja maissilastujen kanssa.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.4.2012
Muokattu: 30.9.2019