Chili con carne -jauhelihakeitto
15 min

Nappaa talteen!
Chili con carne -jauhelihakeitto on mausteinen keitto, jonka kanssa maistuvat ranskankerma ja maissilastut.
| 400 g | jauhelihaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 1/2 kpl | punaista chiliä (mieto lajike) |
| 2 kpl | (500 g) tomaattimurskaa |
| 5 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio |
| 1 tl | sokeria |
| rouhittua mustapippuria | |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | kuivattua oreganoa |
| 1 kpl | (n. 400 g) säilykepapuja |
| 1 kpl | (n. 400 g) säilykemaissia |
| Tarjoiluun | |
|---|---|
| 1 kpl | ranskankemaa |
| maissilastuja | |
- 1.
Kuori ja silppua sipuli. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää silputtu sipuli ja chili. Kuullota pehmeäksi. Lisää tomaattimurska, vesi, liemikuutio, sokeri, pippuri, suola ja oregano. Keitä 15 minuuttia. Jos keitto on liian sakeaa, lisää vettä. Lisää valutetut pavut ja maissi. Keitä muutama minuutti. Tarjoa ranskankerman ja maissilastujen kanssa.
Chili con carne -jauhelihakeitto
Chili con carne -jauhelihakeitto on mausteinen keitto, jonka kanssa maistuvat ranskankerma ja maissilastut.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | jauhelihaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 1/2 kpl | punaista chiliä (mieto lajike) |
| 2 kpl | (500 g) tomaattimurskaa |
| 5 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio |
| 1 tl | sokeria |
| rouhittua mustapippuria | |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | kuivattua oreganoa |
| 1 kpl | (n. 400 g) säilykepapuja |
| 1 kpl | (n. 400 g) säilykemaissia |
Tarjoiluun | |
| 1 kpl | ranskankemaa |
| maissilastuja | |
Valmistus
- 1
Kuori ja silppua sipuli. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää silputtu sipuli ja chili. Kuullota pehmeäksi. Lisää tomaattimurska, vesi, liemikuutio, sokeri, pippuri, suola ja oregano. Keitä 15 minuuttia. Jos keitto on liian sakeaa, lisää vettä. Lisää valutetut pavut ja maissi. Keitä muutama minuutti. Tarjoa ranskankerman ja maissilastujen kanssa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























