Chilillä ja inkiväärillä terävöitetyt hölskytyskurkut

Nämä hölskytyskurkut eli mummon kurkut saavat potkua chilistä ja tuoreesta inkivääristä.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kplkurkku

Liemi

1/2 kplpunaista chiliä
1 rklhienoksi suikaloitua tuoretta inkivääriä
1/2 dlsilputtua tuoretta tilliä
2 rklväkiviinaetikkaa
2 rkl(ruokokide)sokeria
1 dlvettä
1/2 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele kurkku ja viipaloi se ohueksi. Valmista liemi. Halkaise ja huuhtele chili ja poista siitä siemenet. Silppua chili hienoksi. Yhdistä kannellisessa purkissa kaikki liemiainekset. Lisää kurkkuviipaleet.

    Sulje purkki tiiviisti ja hölskyttele kurkkuviipaleita voimakkaasti hetki, jotta makuaineet sekoittuvat tasaisesti. Kurkkuviipaleet saavat mielellään vetäytyä viileässä muutaman tunnin ennen tarjoilua. Tarjoa kalan tai lihan lisäkkeenä tai sellaisenaan leivän päällä.

    Katso myös

    Perinteiset hölskytyskurkut

    3 x uudet hölskytyskurkut

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä