Chilillä ja inkiväärillä terävöitetyt hölskytyskurkut | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Chilillä ja inkiväärillä terävöitetyt hölskytyskurkut

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Nämä hölskytyskurkut eli mummon kurkut saavat potkua chilistä ja tuoreesta inkivääristä.

Ainekset

1 kpl
Kurkku

liemi

1/2 kpl
Punaista chiliä
1 rkl
Hienoksi suikaloitua tuoretta inkivääriä
1/2 dl
Silputtua tuoretta tilliä
2 rkl
Väkiviinaetikkaa
2 rkl
(ruokokide)sokeria
1 dl
Vettä
1/2 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele kurkku ja viipaloi se ohueksi. Valmista liemi. Halkaise ja huuhtele chili ja poista siitä siemenet. Silppua chili hienoksi. Yhdistä kannellisessa purkissa kaikki liemiainekset. Lisää kurkkuviipaleet.

Sulje purkki tiiviisti ja hölskyttele kurkkuviipaleita voimakkaasti hetki, jotta makuaineet sekoittuvat tasaisesti. Kurkkuviipaleet saavat mielellään vetäytyä viileässä muutaman tunnin ennen tarjoilua. Tarjoa kalan tai lihan lisäkkeenä tai sellaisenaan leivän päällä.

Katso myös

Perinteiset hölskytyskurkut

3 x uudet hölskytyskurkut

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.6.2011
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.