Chilillä ja inkiväärillä terävöitetyt hölskytyskurkut - Yhteishyvä

Chilillä ja inkiväärillä terävöitetyt hölskytyskurkut

???
Nämä hölskytyskurkut eli mummon kurkut saavat potkua chilistä ja tuoreesta inkivääristä.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Kurkku

LIEMI

1/2 kpl
Punaista chiliä
1 rkl
Hienoksi suikaloitua tuoretta inkivääriä
1/2 dl
Silputtua tuoretta tilliä
2 rkl
Väkiviinaetikkaa
2 rkl
(ruokokide)sokeria
1 dl
Vettä
1/2 tl
Suolaa

Näin teet

1

Huuhtele kurkku ja viipaloi se ohueksi. Valmista liemi. Halkaise ja huuhtele chili ja poista siitä siemenet. Silppua chili hienoksi. Yhdistä kannellisessa purkissa kaikki liemiainekset. Lisää kurkkuviipaleet.

Sulje purkki tiiviisti ja hölskyttele kurkkuviipaleita voimakkaasti hetki, jotta makuaineet sekoittuvat tasaisesti. Kurkkuviipaleet saavat mielellään vetäytyä viileässä muutaman tunnin ennen tarjoilua. Tarjoa kalan tai lihan lisäkkeenä tai sellaisenaan leivän päällä.

Katso myös

Perinteiset hölskytyskurkut

3 x uudet hölskytyskurkut

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.6.2011
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa