Mummon hölskytyskurkut
30 min (josta 10 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Hölskytyskurkut eli mummon kurkut ovat klassinen kesäruokien lisuke. Tillillä ja etikkaisella liemellä maustetut kurkut voi tehdä kasvihuone- tai avomaankurkuista.
| 300 g | kurkkua |
| 1/2 kpl | ruukku tilliä |
| 1 rkl | sokeria |
| 2 rkl | väkiviinaetikkaa |
| 1/4 tl | suolaa |
- 1.
Huuhtele kurkku ja höylää juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi. Hienonna tilli.
- 2.
Sekoita sokeri, väkiviinaetikka ja suola kannellisessa lasipurkissa. Lisää joukkoon kurkut ja tilli.
- 3.
Sulje kansi ja ravista hyvin hetki. Anna maustua viileässä tarjoiluun saakka, vähintään 15 minuuttia.
Hölskytyskurkut eli mummon kurkut ovat klassinen kesäruokien lisuke. Tillillä ja etikkaisella liemellä maustetut kurkut voi tehdä kasvihuone- tai avomaankurkuista.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | kurkkua |
| 1/2 kpl | ruukku tilliä |
| 1 rkl | sokeria |
| 2 rkl | väkiviinaetikkaa |
| 1/4 tl | suolaa |
Valmistus
- 1
Huuhtele kurkku ja höylää juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi. Hienonna tilli.
Määrä Ainesosa 300 g kurkkua 1/2 kpl ruukku tilliä - 2
Sekoita sokeri, väkiviinaetikka ja suola kannellisessa lasipurkissa. Lisää joukkoon kurkut ja tilli.
Määrä Ainesosa 1 rkl sokeria 2 rkl väkiviinaetikkaa 1/4 tl suolaa - 3
Sulje kansi ja ravista hyvin hetki. Anna maustua viileässä tarjoiluun saakka, vähintään 15 minuuttia.
Jos käytät avomaankurkkuja, voit kuoria ne halutessasi ennen viipalointia.
Ravintosisältö
16
Energiaa kcal
65
Energiaa kj
—
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
2,7 g
Hiilihydraatteja
2,7 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
0,3 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
16
Energiaa kcal
65
Energiaa kj
—
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
2,7 g
Hiilihydraatteja
2,7 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
0,3 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























